יום המשפחה הגיע ואיתו גם מאפה השמרים האולטימטיבי שמתאים בדיוק לזלילה משפחתית – קראנץ השוקולד. המאפה הזה כל כך טעים וכיפי ולכן הוא גם כל כך פופולרי בארץ. בגרסה שלנו הוא יוצא רך ואוורירי ושומר על טריות במשך מספר ימים. עקבו אחר ההוראות ותהנו ממאפה מושלם. יום המשפחה שמח!

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח

למילוי: כל ממרח אהוב – שוקולד, נוטלה, לוטוס, וכו'. מומלץ להוסיף לכל ממרח 1-2 כפות מחית פרלינה לשמירה על הטריות.

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים

  • מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, מלח
  • מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
  • כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ
  • מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח הנבחר על גבי כל הבצק
  • אם רוצים, ניתן לפזר מעט תוספות כגון: שברי עוגיות, פירורי חלבה, שברי אגוזים וכו'
  • מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ובאמצעות סכין חוצים אותו לשניים
  • מחברים את קצות החלקים וקולעים מהם צמה כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה
  • מעבירים את הצמה אל תבנית אינגליש קייק משומנת
  • חוזרים על הפעולה עבור שני חלקי הבצק הנותרים
  • מכסים את התבניות בשקית ניילון רופפת (למשל שקית אשפה גדולה) ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעתיים
  • מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים ב-160 מעלות 30-35 דקות עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר
  • בינתיים מכינים את הסירופ: שמים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת, מסירים מהאש ומצננים
  • מברישים את העוגות בסירופ כאשר הן עדיין חמות, את יתרת הסירופ ניתן לסנן ולשמור בצנצנת אטומה לשימוש חוזר
  • ניתן להקפיא את העוגות לאחר צינון לטמפרטורת החדר וכאשר רוצים לאכול אותן מפשירים אותן כשעה בחוץ ומחממים 10 דקות בתנור מחומם ל-160 מעלות
IMG_6924_2.JPG

ויש גם  גרסה עם מילוי שקדים-קינמון עשיר ומנחם:

קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)

  • מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

הרכבה:
חצי כוס סוכר
2 כפיות קינמון (או לפי הטעם)

  • מערבבים את הקינמון והסוכר
  • מרדדים את הבצק כפי שמוסבר למעלה ומורחים עליו שכבה דקה של קרם שקדים
  • מפזרים מעל שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון
  • ממשיכים בגלגולים, התפחה ואפייה לפי ההוראות שלמעלה
_MG_9779-Edit_2.jpg
צילום: דרור קליש, סטיילינג: לינוי לנדאו

חדש! גרסה מלוחה בטעם פיצה:

מילוי פיצה:
4 עגבניות חלוטות ומקולפות חתוכות לקוביות (או קופסת עגבניות מרוסקות)
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
כפית פפריקה
2 שיני שום
כמה עלי בזיליקום או כף אורגנו מיובש
מלח ופלפל לפי הטעם

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
זיתים פרוסים שחורים או ירוקים (אופציונלי)

  • מכינים את המילוי: טוחנים יחד עגבניות, רסק עגבניות, שמן ותבלינים ושומרים בצד עד להרכבה
  • מכינים את הבצק לפי ההוראות, מורחים עליו שכבה של רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינה מגורדת ותוספות אם רוצים (זיתים, פטריות, בצל וכדומה)
  • מגלגלים ומעצבים כמו במתכון הרגיל ומסדרים בתבניות, מתפיחים ואופים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 52 תגובות

  1. Efrat Stern

    אפשר עם קמח כוסמין מלא?

  2. חנה

    דרור היקר,
    הכנתי את המאפה ויצא נהדר ממש מושלם!!!
    תודה רבה שאתה משתף

  3. Guri

    יש אפשרות להמיר את השמרים הישבשים בשמרים טריים?

      1. Guri

        תודה רבה, יצא פשוט מושלם!!!

  4. שירן

    מאפה מושלם אצלי בבית הוא כבר חובה!! יש לך רעיון הכיצד אפשר להמיר את הבצק לפרווה??

    1. בייקרי 365

      בגדול אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה ומיץ תפוזים במקום השמנת החמוצה. אם רוצים אופציה בריאה יותר אז אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס אבל אז אחרי התפיחה הראשונה של הבצק יש צורך בקירור של כמה שעות במקרר לפני רידוד.

  5. ליה

    אופים את השמרים בטורבו?

  6. דידי

    היי, האם התפיחה הראשונה מספיקה חצי שעה גם בימים קרים? האם יש דרך לדעת שהתפילה מספיקה?

    1. בייקרי 365

      לתפיחה הראשונה מספיק חצי שעה גם בימים קרים. בתפיחה השנייה רצוי להגיע לתפיחה מלאה – יודעים אם לוחצים בעדינות על הבצק והוא מתנפח חזרה באיטיות. הפתרון שלי לימים הקרים הוא לחמם את התנור ל30 מעלות, לכבות אותו ואז להכניס את העוגות לתפיחה השנייה בפנים.

      1. אור

        היי
        למה הבצק בלישה יוצא לי דביק אחרי שהוספתי את המרגרינה?

      2. בייקרי 365

        לא נורא שהוא יוצא דביק. עם ההתפחה זה אמור להסתדר. ואם עדיין יש בעיה אז אפשר לקרר את הבצק מעט.

  7. דיאנה לנדמן

    כמו-כן אני מניחה שאפשר להכין את הבצק ערב מראש, לא?

  8. דיאנה לנדמן

    האם קיימת טעות בשמנת מיכל אחד 100 גרם?

    1. בייקרי 365

      אין טעות. שמנת חמוצה בגביע זה לרוב 100-120 גרם

  9. שגית

    אשמח למתכון של מילוי קרם פיסטוק בבקשה.

    1. בייקרי 365

      מכינים קרם פטיסייר רגיל ללא ג'לטין לפי המתכון שכאן: https://wp.me/p7EQow-1jG
      מוסיפים 50-100 גרם מחית פיסטוק לפי הטעם ומשתמשים למילוי העוגה

  10. ארלט חכם

    הכנתי היום יצא מושלם זו הפעם הראשונה שאני מרוצה מעוגת שמרים
    רוצה להודות לך על השיתופים וההסברים תודה

  11. גיא

    אני גר בצפון אמריקה וכאן יש קמח לחם קשה ורך. מה ההבדל ומה אתה ממליץ?

    1. בייקרי 365

      למאפי שמרים עדיף קמח קשה

      1. געא

        תודה על התגובה. הכנתי לפי המתכון אבל אם כך שתי שאלות
        1. מה זה משפר אפייה שמופיע בהוראות אבל לא ברשימת המצרכים
        2. אחרי התפיחה השנייה לא ראיתי את הבצק תופח משמעותית. עשיתי משהו לא נכון?

      2. בייקרי 365

        משפר אפייה עוזר לשמרים לעבוד. הוא טוב במיוחד אם רוצים לקרר או להקפיא את הבצק. לפעמים אפשר לקנות אותו בצמוד לשקיות של שמרית. ואם לא אז בחנויות מתמחות באפייה.
        הבצק אמור לתפוח משמעותית. תלוי בטמפרטורת החדר, ייתכן שתצטרך התפחה ארוכה יותר, במיוחד בחורף

  12. נח מעין

    האם כדאי להתפחה ראשונה לשים במקרר על מנת שיהיה קל לעבוד עם הבצק?

    1. בייקרי 365

      לא, את הבצק הזה לא צריך לשים במקרר. הוא נוח לעבודה כמו שהוא

      1. אור

        היי
        למה הבצק יצא לי דביק אחרי שהכנסתי את החמאה

      2. בייקרי 365

        אין בעיה שהבצק קצת דביק. יסתדר לאחר ההתפחה ועם טיפונת קמח.

  13. רונית

    חייבת להודות שאתם אלופים!! במידה ואני רוצה את השמרים פרווה מה אפשר לשים בבצק במקום שמנת חמוצה??

    1. בייקרי 365

      חלב שקדים או חלב קוקוס

  14. ריבי

    כמה משפר אפיה שמים?

    1. בייקרי 365

      1% ממשקל הקמח

  15. דניאל

    היי 🙂
    מה הכמות של משפר האפייה שצריך לשים?
    והאם יש לך המלצה לקמח מסוים? מה הכוונה בקמח קשה ללחם?
    תודה רבה!!

    1. בייקרי 365

      משפר אפייה לא חובה, אם שמים אז זה 1% ממשקל הקמח.
      קמח לחם קונים בסופר, כתוב עליו קמח לחם. יש של כל מיני חברות.

  16. אפרת

    נראה נהדר, אבל כמות השמרים גדולה בערך פי שתיים מזו של כל עוגת שמרים אחרת… אתה בטוח שלא נפלה פה טעות?

    1. בייקרי 365

      בטוח

  17. עדנה דאידה

    היי
    לגביי משקל השמנת אני בודקת עכשיו ורואה שמשקל המיכל הוא 200 גרם ולא כפי שכתבת אז מה נכון 100 גרם או 200 גרם
    תודה

    1. בייקרי 365

      אני עבדתי עם מיכלים קטנים. בכל מקרה המשקל הוא הנכון – 100 גרם. אם המיכל שלך הוא 200 אז זה חצי מיכל.

  18. הדס

    הכנתי בלי משפר אפיה..פשוט טעים ברמות..אי אפשר להפסיק לאכל..ניגמר אחרי יומיים.. ועכשיו הכנתי שוב.תודה על מתכון מושלם!!!

  19. אסף

    תודה על המתכון, יש סיבה שישנה כמות גדולה של שמרים?

    1. בייקרי 365

      הבצק כבד יחסית בגלל כמות החמאה וזה כדי שתהיה תפיחה טובה בזמן קצר יחסית

  20. אלונה

    היי
    האם אפשר להקפיא אחרי התפיחה השנייה ולפני האפייה של העוגות?
    והאם אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר חילה? אם כן,אז צריך לתת בחוץ תפיחה קצרה ואז להכניס למקרר ללילה?

    1. בייקרי 365

      אפשרי תפיחה קצרה בחוץ ואז למקרר ללילה. לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים את ההתפחה השנייה.
      לא כדאי להקפיא הבצק לפני האפייה, השמרים מתים במקפיא. עדיף לאפות ולהקפיא אפוי.

  21. חוה

    היי תודה על המתכון. האם הקרם שקדים מספיק ל3 עוגות או לעוגה אחת??

    1. בייקרי 365

      ל-3 עוגות

  22. מור

    חילקתי ל4 ויצא מושלםםםם פריך גם אחרי כמה ימים
    יש אפשרות לעשות כשלפ? עם קמח שמרים?

  23. איילה

    אפשר להחלחף את השמנת החמוצה ביוגורט??

  24. גלי

    אפשר להחליף את השמנת החמוצה בחלב?

  25. שירה

    הי דרור,יש סיבה להתפחה קצרה בהתחלה, ואחרי זה ארוכה?

להגיב על שגיתלבטל