שבוע השמרים של בייקרי 365 ממשיך עם בייגלים אמריקאיים ממש כמו בניו יורק. הבייגלים האלה דחוסים בדיוק במידה הנכונה ואווריריים בדיוק במידה הנכונה ויש להם קרום כיפי שמאוד אוהב תוספות. מעט גבינת שמנת וסלמון מעושן ויש לכם ארוחת בוקר מושלמת.

IMG_1794_3

חומרים ל-9 בייגלים מפנקים:

700 גרם קמח (5 כוסות)
3 גרם שמרים יבשים (חצי כפית)
400 גרם מים (1 ו-2/3 כוסות)
2 גרם מלח (רבע פית)
10 גרם סוכר (כפית)
7 גרם אבקת לתת פעילה (אופציונלי)
– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות
– מניחים בצד מכוסה 10 דקות למנוחה
– מחלקים ל-9 חלקים שווים, מגלגלים נחש מכל אחד וסוגרים לטבעת
– מניחים בתבנית עם נייר אפייה מקומח קלות ומכניסים למקרר ללילה לפחות (אפשר יותר)
– מרתיחים מים בסיר רחב (אם רוצים להוסיף קצת צבע לבייגל ניתן להוסיף 2-3 כפות דבש או מולסה למים)
– מכניסים מהבייגלים ישר מהמקרר למים הרותחים ל-20 שניות ומוציאים לקערה עם מים קרים (רצוי אפילו מי קרח)
– מסננים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. נותנים לבייגלים להתייבש מעט כ-10-15 דקות.
– מפזרים מעל איזו תוספת שרוצים שרוצים (שומשום, פרג, בצל מיובש ועוד…)

– אופים ב-260 מעלות 10-12 דקות

גיוונים: מחליפים את הקמח בקמח כפרי או חצי-חצי קמח לבן וקמח מלא.
מפזרים מעל שלל תוספות: פרג, שומשום, זרעי צ'יה, זרעי פשתן ועוד. ניתן גם להוסיף עד 70 גרם תוספות בתוך הבצק.

 
 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. אמירה

    היי,
    אבקת לתת … מהיכן?

    1. בייקרי 365

      בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפייה

  2. Yael Fabian

    בחום של 260 מעלות התוספות נשרפות , למשל בצל… מה עושים ?

    1. בייקרי 365

      אפשר לאפות בחלק התחתון של התנור ואם עדיין נשרף אפשר לכסות בנייר כסף מלמעלה בערך במחצית זמן האפייה

  3. שירה

    לא צריך לשים סודה לשתיה כשמבשלים אותם?

    1. בייקרי 365

      לא

  4. עדי

    יצא מצויין, תודה רבה! אני רק חושבת שאוסיף קצת מלח בפעם הבאה.

  5. שוש

    אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לבייגלה ניו יורקי. עשיתי את המתכון שלך ויצא נפלא. נהניתי מאדדדד.
    המתכון מצוין

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  6. שוש

    המתכון מצוין ומדויק. עשיתי ויצא מעולה .תודה

    1. בייקרי 365

      תודה!

  7. אמירה

    קמח פשוט ? קמח לחם? מה מומלץ?
    תודה.

השאר תגובה