שבוע השמרים של בייקרי 365 ממשיך עם בייגלים אמריקאיים ממש כמו בניו יורק. הבייגלים האלה דחוסים בדיוק במידה הנכונה ואווריריים בדיוק במידה הנכונה ויש להם קרום כיפי שמאוד אוהב תוספות. מעט גבינת שמנת וסלמון מעושן ויש לכם ארוחת בוקר מושלמת.

חומרים ל-9 בייגלים מפנקים:
700 גרם קמח (5 כוסות)
3 גרם שמרים יבשים (חצי כפית)
400 גרם מים (1 ו-2/3 כוסות)
2 גרם מלח (רבע פית)
10 גרם סוכר (כפית)
7 גרם אבקת לתת פעילה (אופציונלי)
– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות
– מניחים בצד מכוסה 10 דקות למנוחה
– מחלקים ל-9 חלקים שווים, מגלגלים נחש מכל אחד וסוגרים לטבעת
– מניחים בתבנית עם נייר אפייה מקומח קלות ומכניסים למקרר ללילה לפחות (אפשר יותר)
– מרתיחים מים בסיר רחב (אם רוצים להוסיף קצת צבע לבייגל ניתן להוסיף 2-3 כפות דבש או מולסה למים)
– מכניסים מהבייגלים ישר מהמקרר למים הרותחים ל-20 שניות ומוציאים לקערה עם מים קרים (רצוי אפילו מי קרח)
– מסננים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. נותנים לבייגלים להתייבש מעט כ-10-15 דקות.
– מפזרים מעל איזו תוספת שרוצים שרוצים (שומשום, פרג, בצל מיובש ועוד…)
– אופים ב-260 מעלות 10-12 דקות
גיוונים: מחליפים את הקמח בקמח כפרי או חצי-חצי קמח לבן וקמח מלא.
מפזרים מעל שלל תוספות: פרג, שומשום, זרעי צ'יה, זרעי פשתן ועוד. ניתן גם להוסיף עד 70 גרם תוספות בתוך הבצק.
היי,
אבקת לתת … מהיכן?
בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפייה
בחום של 260 מעלות התוספות נשרפות , למשל בצל… מה עושים ?
אפשר לאפות בחלק התחתון של התנור ואם עדיין נשרף אפשר לכסות בנייר כסף מלמעלה בערך במחצית זמן האפייה
לא צריך לשים סודה לשתיה כשמבשלים אותם?
לא
יצא מצויין, תודה רבה! אני רק חושבת שאוסיף קצת מלח בפעם הבאה.
אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לבייגלה ניו יורקי. עשיתי את המתכון שלך ויצא נפלא. נהניתי מאדדדד.
המתכון מצוין
תודה רבה!
המתכון מצוין ומדויק. עשיתי ויצא מעולה .תודה
תודה!
קמח פשוט ? קמח לחם? מה מומלץ?
תודה.