בייגל כמו בניו יורק

שבוע השמרים של בייקרי 365 ממשיך עם בייגלים אמריקאיים ממש כמו בניו יורק. הבייגלים האלה דחוסים בדיוק במידה הנכונה ואווריריים בדיוק במידה הנכונה ויש להם קרום כיפי שמאוד אוהב תוספות. מעט גבינת שמנת וסלמון מעושן ויש לכם ארוחת בוקר מושלמת.

IMG_1794_3

חומרים ל-9 בייגלים מפנקים:

700 גרם קמח (5 כוסות)
3 גרם שמרים יבשים (חצי כפית)
400 גרם מים (1 ו-2/3 כוסות)
2 גרם מלח (רבע פית)
10 גרם סוכר (כפית)
7 גרם משפר אפייה (1 כף) (אופציונלי)
7 גרם אבקת לתת פעילה (אופציונלי)
– שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות
– מניחים בצד מכוסה 10 דקות למנוחה
– מחלקים ל-9 חלקים שווים, מגלגלים נחש מכל אחד וסוגרים לטבעת
– מניחים בתבנית עם נייר אפייה מקומח קלות ומכניסים למקרר ללילה לפחות (אפשר יותר)
– מרתיחים מים בסיר רחב (אם רוצים להוסיף קצת צבע לבייגל ניתן להוסיף 2-3 כפות דבש או מולסה למים)
– מכניסים מהבייגלים ישר מהמקרר למים הרותחים ל-20 שניות ומוציאים לקערה עם מים קרים (רצוי אפילו מי קרח)
– מסננים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. נותנים לבייגלים להתייבש מעט כ-10-15 דקות.
– מפזרים מעל איזו תוספת שרוצים שרוצים (שומשום, פרג, בצל מיובש ועוד…)

– אופים ב-260 מעלות 10-12 דקות

גיוונים: מחליפים את הקמח בקמח כפרי או חצי-חצי קמח לבן וקמח מלא.
מפזרים מעל שלל תוספות: פרג, שומשום, זרעי צ'יה, זרעי פשתן ועוד. ניתן גם להוסיף עד 70 גרם תוספות בתוך הבצק.

 
 
מודעות פרסומת

There are 2 comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s