נכון, במקור זה יום הפאי, כלומר, זה המתמטי, נו אתם יודעים 3.14… וזה בגלל שהתאריך היום הוא 14 למרץ. אבל אנחנו לוקחים כל סיבה למסיבה, ולכבוד המאורע אנחנו משתפים איתכם מתכון לפאי הכי קלאסי והכי אמריקי שיש – פאי תפוחים.
שימו לב למתכון השונה של הבצק כאן שהוא יותר טיפוסי לפאי אמריקאי והרבה יותר נוח לעבודה מזה הצרפתי וגם נותן מרקם אחר לגמרי ממנו. כמו כן, הבצק אינו מתוק וטעמו נייטרלי, כך שהוא משתלב מצויין עם מליות מתוקות ומלוחות.
חומרים לפאי בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
235 גרם קמח (כוס וחצי)
חצי כפית מלח
125 גרם חמאה קרה (או מרגרינה לפרווה) חתוכה לקוביות
3-4 כפות מים קרים
– שמים קמח, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים דקים
– מוסיפים 3 כפות מים וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד
– אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים עוד כף מים ומערבבים עוד מספר שניות
– מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעלה גדול ודק ומעבירים למקרר
למלית:
50 גרם חמאה או שמן
3 תפוחים צהובים או אדומים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
4 כפות סוכר
חצי כפית קינמון (אופציונלי)
– מחממים את החמאה או השמן במחבת ומוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון
– מקפיצים את התפוחים במחבת עד שהם מתרככים מעט ומפסיקים להפריש נוזלים, כ-10 דקות
– מצננים לטמרפטורת החדר לפני ההרכבה
הרכבה ואפייה:
– מרפדים רינג או תבנית בעיגול בצק
– אוספים את השאריות ומרדדים שוב בין שני ניירות אפייה
– חותכים את הבצק לפסים ברוחב 1 ס"מ עם גלגלת משוננת
– מסדרים את מלית התפוחים בתבנית ואז מסדרים פסים לאורך ולרוחב של התבנית בשתי וערב
– אופים ב-160 מעלות 20-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט
– לקבלת הזהבה חזקה יותר וברק ניתן להבריש את פסי הבצק העליונים במעט ביצה טרופה
– מצננים לטמפרטורת החדר, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם מעט גלידת וניל
יום פאי שמח!