מספרים כי קינוח הפריז-ברסט הומצא בשנת 1910 כמחווה למרוץ האופניים הארוך (1200 ק"מ) בין העיר פריז לעיר ברסט שבצרפת. ומכאן גם צורתו העגולה כצורת גלגל של אופניים. ועוד מספרים כי הוא נהיה אהוב על רוכבי האופניים דווקא בגלל שהוא עתיר בקלוריות ומשיב אנרגיה לאחר רכיבה ממושכת.

השבוע, שנייה לפני שפסח מגיע, החלטנו לצאת בשבוע ספיישל המוקדש כולו לקינוח הזה, אבל בכל יום נביא גרסה דווקא בהשראת עיר בארץ. אם רוכבי האופניים היו מגיעים לעיר הזאת, מה הטעמים והמראות שהיו מקבלים את פניהם?
בינתיים, עד שהשבוע יתחיל, תאלצו להסתפק בגרסה המקורית – במילוי קרם פרלינה לוז ובעיטור שקדים ואבקת סוכר.
פריז-ברס – מתכון בסיס ל-12-15 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
– שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
– מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
– מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
– מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
– מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
– מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
– הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
– מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 12-14 מ"מ (חלק או משונן)
– מזלפים על תבנית עם נייר אפייה טבעות בקוטר 10-15 ס"מ
– אופים ב-170 מעלות כ-35-40 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
– חוצים את העיגולים לשניים לרוחב, ממלאים בקרם וסוגרים עם המכסה. אם רוצים מזגגים את המכסה לפני הכיסוי.
קרם דיפלומט – מתכון בסיס
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים קרים
150 גרם שמנת מתוקה
– מספיגים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
– שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
– את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הוניל ומביאים לרתיחה
– עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
– מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל הקרם.
– מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות
– מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל הקרם. מחזירים אל המקרר לשעה נוספת
פריז-ברסט קלאסי
– מוסיפים אל קרם הדיפלומט המוכן 100 גרם מחית פרלינה לוז ומעבירים לשק זילוף
– ממלאים את טבעות הפחזנית בקרם וסוגרים, מעטרים במעט שקדים ואבקת סוכר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. הודיה

    אשמח לקבל מתכון לעוגה שווצריה הקטנה שמגישיפ במסעדות..

    1. בייקרי 365

      יכולה לשלוח תמונה כדי שאדע במה מדובר?

  2. אלונה

    היי
    אני רוצה להכין את קרם הדיפלומט.
    ברגע שאני מבשלת את הקרם והוא מסמיך ומעבירה למקרר, הקרם מתייצב ממש, איך אני מאחדת אותו עם הקצפת ?
    את המחית פרלינה באיזה שלב אני מוסיפה?
    תודה רבה!

    1. בייקרי 365

      את הפרלינה מוסיפים כשהקרם חם, לפני הקירור. אחרי הקירור מערבבים או טורפים את הקרם בחוזקה כדי לאוורר אותו ואז מקפלים פנימה את השמנת

  3. אלונה

    אוקיי תודה רבה!!!
    אני יכולה להכין את הקרם יום לפני?

להגיב על בייקרי 365לבטל