אין ספק שמקרוני עם גבינה (או "מק אנד צ'יז" אם תרצו) הוא קלאסיקה אמריקאית, וכשעוטפים הכל בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק מקבלים שחיתות מטורפת וטעימה כל כך שכל מה שנשאר זה פשוט ללקק את האצבעות.
במתכון משתמשים בגבינה קשה מגורדת. רצוי להשתמש בגבינות שיש להן טעם דומיננטי או מעניין. הקלאסיקה האמריקאית משתמשת בגבינת צ'דר. אני בחרתי להשתמש בתערובת של חצי צ'דר חצי מנצ'גו. אבל כל תערובת גבינות קשות שאתם אוהבים או שנשארו לכם יתאים: פרמזן, גאודה, קשקבל ועוד…
חבילת פסטה (500 גרם) (הצורה הקלאסית היא קרניים קטנות)
50 גרם חמאה
רבע כוס גרם קמח
2 וחצי כוסות חלב
400 גרם גבינה קשה מגורדת גס
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים (לציפוי)
פירורי לחם
– מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן
– בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר קטן וכשהיא נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
– מתחילים להוסיף את החלב אל הסיר בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי לוודא שלא נותרים גושים
– אחרי שהוספנו את כל החלב ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 3-4 דקות עד שהרוטב מסמיך מאוד
– מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הגבינות. מערבבים עד שכל הגבינות נמסות לחלוטין.
– מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים את הפסטה עם הרוטב.
– מעבירים את הפסטה למקרר לכמה שעות ולאחר שהתקררה לחלוטין יוצרים ממנה כדורים בינוניים עם כף גלידה או כף גדולה אחרת
– לחילופין, ניתן להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון בצורת חצי כדור. במקרה זה שומרים מעט מהרוטב בצד ואחר כך משתמשים ברוטב בשביל להדביק כל שני חצאים לכדור שלם.
– מעבירים את הכדורים למקפיא לשעה לפחות. ניתן לשמור אותם במקפיא עד שבועיים ולטגן ישר מהמקפיא.
– טורפים בקערה ביצים ובקערה נפרדת שמים פירורי לחם. טובלים כל כדור פסטה בביצה ואחר כך מצפים בפירורי לחם. לקבלת ציפוי אקסטרה פריך, רצוי לטבול פעם שנייה בביצה ובפירורי לחם.
– מטגנים את הכדורים בשמן עמוק 3-4 דקות עד שהם מקבלים גוון חום עמוק.
– אם רוצים ניתן להגיש עם רוטב עגבניות לפסטה שאוהבים לטבילה.