את ההשראה לעוגה הזאת קיבלתי מתמונה עלומת שם שנתקלתי בה במקרה באינסטגרם. טארטלט שוקולד במילוי קרם שקדים-שוקולד ואגסים מבושלים בפטל. השוקולד נותן טוויסט על הטארט הקלאסי של אגסים-שקדים והאגסים בטעם פטל האלה פשוט מדהימים. שמרתי את הסירופ כדי להכין עוד…

IMG_6308_2

חומרים לשני טארטים בגודל 18 ס"מ או 10 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ

בצק פריך קקאו
200 גרם חמאה רכה
110 גרם סוכר
30 גרם אבקת שקדים
15 גרם אבקת קקאו
1 ביצה גודל L
3 גרם מלח
330 גרם קמח
מעט תמצית וניל

  • מערבלים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  • מוסיפים אבקת שקדים ואבקת קקאו ומערבבים עד שאחיד
  • מוסיפים את הביצה והמלח ומערבבים עד שמתאחד
  • לבסוף, מוסיפים את הקמח והווניל ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. כאן חשוב לא לערבל יותר מדי.
  • מרדדים את הבצק לעובי דק 3-4 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר למספר שעות

קרם שקדים קקאו
110 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
15 גרם אבקת קקאו
20 גרם קורנפלור
2 ביצים גודל L

  • מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו בלון עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
  • מוסיפים פנימה את כל האבקות ומערבבים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד
  • מעבירים את הקרם לכלי אטום ושומרים במקרר עד להרכבה

אגסים מבושלים בפטל
5 אגסים
200 גרם מחית פטל
400 גרם מים
300 גרם סוכר

  • מקלפים את האגסים, חוצים לשניים ומגלענים
  • שמים את יתר החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומכניסים את האגסים פנימה
  • מבשלים כ-10 דקות עד שהאגסים מתרככים. מסירים מהאש ומצננים.
  • שומרים במקרר עד להרכבה (רצוי לעבוד איתם קרים)

הרכבה ואפייה

  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרפדים איתו תבניות או רינגים לטארטים בגודל הרצוי
  • מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים את הטארטים רק עד לחצי גובה בקרם
  • חורצים פסים עמוקים בכל חצי אגס לאורך מבלי להגיע עד למטה (כלומר, לא לחתוך את האגס)
  • מסדרים את האגסים עם החריצים כלפי מעלה – חצי אגס אחד בטארטלט אישי בקוטר 8 ס"מ או 4-5 חצאים בטארט גדול בקוטר 18 ס"מ
  • אופים ב-160 מעלות 20-25 דקות עד שהבצק והקרם מתייצבים ומתקשים
  • מצננים ואוכלים. ניתן להגיש חם או קר בלוויית כדור גלידה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. מאיה

    סליחה על הבורות. אבקת שקדים זה שקדים טחונים? והפטל שבו מתבשלים האגסים- פטל שלם שטחנתם? תודה

    1. בייקרי 365

      כן, אבקת שקדים = שקדים טחונים דק. ניתן לקנות אותם בחנות כבר טחונים.
      לגבי פטל – או פטל שלם שטוחנים או מחית פטל קפואה שקונים בחנויות המתמחות.

  2. maayan

    האם יש לך וידיאו או המלצה לצורה הכי טובה לרפד רינגים לטארט ? תודה

    1. בייקרי 365

      כבר הרבה זמן מתכנן להכין כזה אבל עדיין לא הספקתי

להגיב על מאיהלבטל