לחם לבן – פשוט וטעים!

השבת מתקרבת ויש לי בשבילכם מתכון ללחמניות לבנות פשוטות וכל כך טעימות עם קרום מתפצח מבחוץ ותוכן רך ואוורירי מבפנים. מושלמות לנגב איתן את הרוטב של הדג בערב שבת וגם לנשנש אותן סתם כך…

IMG_4006_2.JPG

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמן זית
350 גרם מים
10 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
5 גרם משפר אפייה (אופציונלי)

  • שמים את הקמח, השמרים, המלח ומשפר האפייה בקערת מיקסר ומערבבים מעט לפיזור אחיד
  • מוסיפים מים ושמן ולשים עם וו לישה במהירות בינונית כ-10 דקות
  • מגלגלים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-30 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-30 חלקים שווים (במשקל 30 גרם כל אחד) ומגלגלים כל אחד לכדור
  • מסדרים את הכדורים על גבי תבניות של תנור עם נייר אפייה ומפדרים במעט קמח
  • מכסים בשקית ניילון גדולה ומניחים בצד לתפיחה של 60-90 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם
  • ניתן לחרוץ מעט את הכדורים בסכין חדה לפני ההכנה לתנור
  • אופים ב-200 מעלות 20-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות

 

גיוונים:

  • ניתן להחליף את הקמח בקמח כפרי ללא שינוי במתכון
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח רב-דגנים (האופציה האהובה עליי) או בחצי-חצי קמח לבן וקמח מלא – בשני המקרים האלה מומלץ להוסיף כשתי כפות אבקת גלוטן על מנת לקבל תוצאה תפוחה יותר ודחוסה פחות (אופציונלי)
  • ניתן להוסיף כ-50 גרם (3 כפות) תוספות יבשות – זרעונים, גרעינים, אגוזים וכו'
  • ניתן להוסיף כ-50 גרם תוספות לחות – עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים וכו' – במקרה הזה יש לנגב את התוספות בנייר סופג ולצפות אותן במעט סולת או קמח תירס או קורנפלור
מודעות פרסומת

There are 3 comments

  1. דנה

    ערב טוב, אשמח לדעת מה נותן משפר האפיה ולמה בכלל משתמשים בו? מה הוא מכיל?

    1. בייקרי 365

      משפר אפייה מכיל תערובת של מינרלים. הסיבה העיקרית לשימוש בו היא שהוא שומר על השמרים שלא ימותו, למשל אם הבצק נכנס לקירור או להקפאה. סיבה נוספת לשימוש בו היא שהוא מקל על ההתפחה ומזרז אותה. ברמת העיקרון אם משתמשים במשפר אפייה אז לא צריך שתי התפחות מלאות. לרוב נותנים לבצק רק מנוחה קצרה בהתחלה (לאחר הלישה) ולאחר מכן מעצבים ומתפיחים רק התפחה מלאה אחת. משפר האפייה גם תורם לקבלת נפח מאפה גדול יותר ועוזר לשמירה על המוצר האפוי לאורך זמן מדף קצת יותר ארוך.

      1. דנה

        תודה רבה על התשובה המפורטת 🙂
        איזה כיף

השאר תגובה