ראש השנה מתקרב וכבר בטח אגרתם מלא מתכונים לחג. אז הנה עוד מתכון אחד שישדרג לכם את עוגת הדבש המסורתית ויקפיץ אותה בכמה רמות. השילוב הקלאסי של דבש ולימון בא לידי ביטוי בעוגה דחוסה אך עסיסית שהיא גם מרשימה וגם טעימה.

IMG_6351_2.JPG

חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
(אני השתמשתי בתבנית מעוגלת, אבל כל תבנית תתאים)
חשוב להבריש את התבנית בחמאה מומסת ולקמח במעט קמח (להוריד את הקמח העודף) על מנת שהעוגה תצא בקלות מהתבנית

עוגת לימון
110 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (1 כוס)
180 גרם ביצים (3 ביצים בגודל L)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
4 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
60 גרם חלב (1/4 כוס)
3 גרם גרידת לימון (גרידה מלימון אחד)

  • מערבלים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומוודאים בכל פעם שכל הביצים נטמעו בתערובת
  • רצוי לגרד את דפנות הקערה ולוודא שלא נשארה חמאה דבוקה לדפנות
  • מוסיפים פנימה חצי מהקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עירבוב קצר
  • מוסיפים את החלב וגרידת הלימון עם ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • משלימים את יתרת הקמח ומערבבים ערבוב קצר בלבד
  • מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון או תבנית מרופדת בנייר אפייה, בגודל שיתאים להכנסה לתוך הבלילה השנייה
  • מעבירים למקפיא לשעה לפחות

עוגת דבש
110 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
80 גרם דבש
180 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
4 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
60 גרם תערובת קפה נמס (1/4 כפית אבקת קפה נמס מעורבבת ב1/4 כוס מים רותחים ללא חלב)

  • מכינים כמו התערובת הראשונה – מוסיפים את הדבש יחד עם הסוכר ומשתמשים בתערובת הקפה במקום החלב
  • יוצקים את תערובת הדבש אל תבנית האפייה
  • מחלצים את תערובת הלימון הקפואה מהתבנית ומכניסים אותה אל תוך תערובת הדבש ומוודאים שהיא מכוסה מכל הכיוונים
  • חשוב שהבלילה לא תעלה מעל ל2/3 מגובה התבנית
  • אם רוצים תחתית ישרה לעוגה, ניתן להניח על התבנית נייר אפייה ומגש קטן עם משקולת
  • אופים ב-150 מעלות כשעה ובודקים שמוכן על ידי וידוא שקיסם שמוכנס יוצא יבש

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. שיר

    מה הגודל של התבנית בה אפשר להקפיא את עוגת הלימון? תודה:)

    1. בייקרי 365

      התבנית צריכה להיות צרה יותר מהתבנית שבה אופים את העוגה הסופית בכ-2-3 ס"מ. אם אין, אפשר לשים באותה תבנית שבה אופים ואז לאחר ההקפאה לחתוך את השוליים (ולא חייבים לזרוק אותם, אפשר להכניס גם אותם פנימה).

  2. טליה

    דרור המון תודות על המתכון – התכנון שלי לעשות אותה בתבנית קוגלהוף ( עגולה עם חור :))ץ במקרה אתה יודע בגמה אני צריכה להכפיל את הכמויות? אם לא פשוט אעשה כפול שתיים ויצאו לי עוגה וחצי :). חג שמח!!!

    1. בייקרי 365

      תלוי בגודל של התבנית שלך, אבל אם זאת תבנית סטנדרטית אז תצטרכי כמות כפולה.

  3. חנהפ

    העוגה יפה ומרשימה אבל לא יצאה לי טעימה מין מרקם מוזר שיותר קרוב לפשטידה מאשר לעוגה.

    1. בייקרי 365

      אני יכול לחשוב על שתי סיבות. או שעירבבת את הבלילה יותר מדי או שלא אפית מספיק זמן.

להגיב על שירלבטל