עוגת מנגו של תחילת הקיץ

עוגת מנגו של תחילת הקיץ – עוגה בחושה קלילה וטעימה, מושלמת לימים החמים שפוקדים אותנו ולניצול פירות המנגו של תחילת העונה. אם לא משיגים מנגו טריים אז ניתן להשתמש במחית מנגו ואנחנו אפילו מכינים לפעמים עם תרכיז מנגו קפוא ועדיין יוצא מצויין.

IMG_6728_2.JPG

חומרים:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל M)
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
150 גרם מנגו טרי טחון או מחית מנגו או תרכיז מנגו קפוא (קצת יותר מחצי כוס)
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית אחת = 3 כפיות)

לקישוט (לא חובה אבל מאוד טעים) – שטרויזל סוכר חום:
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם קמח
50 גרם סוכר חום כהה
50 גרם שקדים טחונים
מעט מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

הכנה:
1. מקציפים במיקסר חמאה רכה וסוכר עד למרקם קרמי ואוורירי
2. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך הקצפה
3. מערבבים יחד בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח ואבקת אפייה) ובקערה שנייה את כל החומרים הרטובים (שמנת ומנגו)
4. מחליפים במיקסר לוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את האבקות והנוזלים תוך ערבוב – לא לערבב יותר מדי
5. משמנים עם מברשת שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות (25 ס"מ)
6. יוצקים מחצית מהבלילה לכל תבנית
7. מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר את כל החומרים ערבוב קצר עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם במג'ימיקס)
8. מפזרים בנדיבות את השטרויזל על שתי העוגות
9. אופים בחום 160 מעלות כ40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש

מצננים ואוכלים – בתאבון! 🙂

מודעות פרסומת

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. רויטל הגיב:

    אופה אותן עכשיו . מקוה שיצא טוב .

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s