עוגת מנגו של סוף הקיץ – עוגה בחושה קלילה וטעימה, מושלמת לימים החמים שפוקדים אותנו ולניצול פירות המנגו של סוף העונה. אם לא משיגים מנגו טריים אז ניתן להשתמש במחית מנגו ואנחנו אפילו מכינים לפעמים עם תרכיז מנגו קפוא ועדיין יוצא מצויין.

חומרים:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים גודל L
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
150 גרם מנגו טרי טחון או מחית מנגו או תרכיז מנגו קפוא (קצת יותר מחצי כוס)
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית אחת)

לקישוט (לא חובה אבל מאוד טעים) – שטרויזל סוכר חום:
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם קמח
50 גרם סוכר חום כהה
50 גרם שקדים טחונים
מעט מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • מקציפים במיקסר חמאה רכה וסוכר עד למרקם קרמי ואוורירי
  • מוסיפים ביצים בהדרגה תוך הקצפה
  • מערבבים יחד בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח ואבקת אפייה) ובקערה שנייה את כל החומרים הרטובים (שמנת ומנגו)
  • מחליפים במיקסר לוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את האבקות והנוזלים תוך ערבוב – לא לערבב יותר מדי
  • משמנים עם מברשת שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות (25 ס"מ)
  • יוצקים מחצית מהבלילה לכל תבנית
  • מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר את כל החומרים ערבוב קצר עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם במעבד מזון)
  • מפזרים בנדיבות את השטרויזל על שתי העוגות
  • אופים בחום 160 מעלות כ40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. רויטל

    אופה אותן עכשיו . מקוה שיצא טוב .

  2. הילה ממסיטבלוב

    היי ניסיתי לעשות את העוגה, מדוע השטרוייזל שקע פנימה??

    1. בייקרי 365

      לא אמור לשקוע אלא אם כן הבלילה נוזלית מדי וזה יקרה רק אם יש טעות בשקילה או באופן ההכנה.

  3. מור

    היי, האם יש אופציה ללא הקצפה או שימוש במיקסר?
    תודה!

    1. בייקרי 365

      אפשרי, אבל צריך לטרוף את החמאה הרכה היטב עם מטרפה

  4. אמירה

    היי
    האם אפשר שמן במקום חמאה? אם כן כמה ? תודה ושנה טובה.

השאר תגובה