מוצ'י הם כיסונים יפניים מקמח אורז אשר לרוב מוגשים קרים ומתוקים. בגרסה הזאת הם ממולאים בקומפוט פרי קריר ומרענן ויחד עם המרקם הנגיס של הבצק יוצרים ביס שפשוט כיף לאכול. והבונוס הגדול – הם טבעוניים. אנחנו הכנו אותם עם תותים אבל באותה מידה יעבוד כמעט עם כל פרי.

img_6320_2

חומרים לכ-20 יחידות מוצ'י

קומפוט תות:
300 גרם מחית תות או תותים טחונים
75 גרם מיץ רימונים או תפוזים או מים (1/3 כוס)
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
2 גרם אגר אגר (1 כפית)
10 גרם מיץ לימון (2/3 כף)

  • שמים מחית, מיץ רימונים, סוכר ואגר בסיר ומביאים לרתיחה
  • מבשלים עוד כשתי דקות ואז מוסיפים את מיץ הלימון
  • מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

לבצק:
10 גרם תותים או פטל מיובשים בהקפאה (כחצי כוס)
60 גרם סוכר (1/3 כוס)
140 גרם קמח אורז דביק, מוכר גם בשם קמח אורז מתוק, להשיג בחנויות לחומרי גלם אסייתיים (1 כוס)
180-240 גרם מים קרים (3/4 – 1 כוס)

  • משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון עם שקעים בקוטר 4-5 ס"מ ומפדרים אותם במעט קורנפלור
  • טוחנים את התותים המיובשים במעבד מזון לאבקה דקה
  • מערבבים את אבקת התותים עם הסוכר וקמח האורז לתערובת אחידה
  • מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים היטב עד לקבלת משחה אחידה
  • מכניסים למיקרוגל ל-90 שניות
  • אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים היטב
  • מכניסים למיקרוגל לדקה נוספת, הבצק יתכהה ויהפוך לאטום
  • עכשיו חשוב לעבוד בזריזות לפני שהבצק מתייבש
  • מקמחים משטח עבודה במעט קורנפלור ומרדדים את הבצק לעובי של 1-2 מ"מ
  • קורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ ומניחים כל עיגול בשקע בתבנית
  • ממלאים את העיגול בכף מהקומפוט וסוגרים את הבצק ומהדקים היטב את השוליים לסגירה מוחלטת
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים עד להגשה

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. חן

    היי דורון,
    אם אני רוצה את הבצק לא בטעם של תותים, במה להחליף את התותים המיובשים?

    1. בייקרי 365

      אפשר עם פירות מיובשים בהקפאה אחרים. ואם לא, אז אפשר להחליף בקורנפלור ולהוסיף מעט צבע ומעט תמצית טעם.

השאר תגובה