מוצ'י

מוצ'י הם כיסונים יפניים מקמח אורז אשר לרוב מוגשים קרים ומתוקים. בגרסה הזאת הם ממולאים בקומפוט פרי קריר ומרענן ויחד עם המרקם הנגיס של הבצק יוצרים ביס שפשוט כיף לאכול. והבונוס הגדול – הם טבעוניים. אנחנו הכנו אותם עם תותים אבל באותה מידה יעבוד כמעט עם כל פרי.

img_6320_2

חומרים לכ-20 יחידות מוצ'י

קומפוט תות:
300 גרם מחית תות או תותים טחונים
75 גרם מיץ רימונים או תפוזים או מים (1/3 כוס)
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
2 גרם אגר אגר (1 כפית)
10 גרם מיץ לימון (2/3 כף)

  • שמים מחית, מיץ רימונים, סוכר ואגר בסיר ומביאים לרתיחה
  • מבשלים עוד כשתי דקות ואז מוסיפים את מיץ הלימון
  • מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

לבצק:
10 גרם תותים או פטל מיובשים בהקפאה (כחצי כוס)
60 גרם סוכר (1/3 כוס)
140 גרם קמח אורז דביק, מוכר גם בשם קמח אורז מתוק, להשיג בחנויות לחומרי גלם אסייתיים (1 כוס)
180-240 גרם מים קרים (3/4 – 1 כוס)

  • משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון עם שקעים בקוטר 4-5 ס"מ ומפדרים אותם במעט קורנפלור
  • טוחנים את התותים המיובשים במעבד מזון לאבקה דקה
  • מערבבים את אבקת התותים עם הסוכר וקמח האורז לתערובת אחידה
  • מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים היטב עד לקבלת משחה אחידה
  • מכניסים למיקרוגל ל-90 שניות
  • אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים היטב
  • מכניסים למיקרוגל לדקה נוספת, הבצק יתכהה ויהפוך לאטום
  • עכשיו חשוב לעבוד בזריזות לפני שהבצק מתייבש
  • מקמחים משטח עבודה במעט קורנפלור ומרדדים את הבצק לעובי של 1-2 מ"מ
  • קורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ ומניחים כל עיגול בשקע בתבנית
  • ממלאים את העיגול בכף מהקומפוט וסוגרים את הבצק ומהדקים היטב את השוליים לסגירה מוחלטת
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים עד להגשה

 

מודעות פרסומת

There are 2 comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s