בתרגום חופשי ממרוקאית קוראים להם "הכעכים של אמא" ואכן מדובר בעוגיות רכות וטעימות עם מעט קראנצ'יות של שומשום ועם טעם עדין של אניס שמגיעות מבית אמא ומבית סבתא. מושלמות לצד כל כוס תה, עם נענע או בלי…

IMG_8507_2.JPG

1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 כוס שמן קנולה או סויה (240 גרם)
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
4 ביצים גדולות
2 כפות שומשום
2 כפות זרעי שומר

  • מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לחלקים ומגלגלים כל חלק לנחש ארוך
  • חותכים פסים לאורך הנחש בעומק כחצי מהרוחב שלו, סוגרים לטבעת ומהדקים
  • מסדרים על תבנית עם נייר אפייה
  • אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה

IMG_8489_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Sharon Assif

    לא צריך מים???

    1. בייקרי 365

      לא, יש ביצים

להגיב על Sharon Assifלבטל