אחרי הפוסט הסוחף של אתמול על סודות המרנג ועשרות הפידבקים הטובים שקיבלתי עליו, חייבים מתכון עם מרנג, לא? אז קבלו ענני מרנג ושוקולד אווריריים וכיפיים.

IMG_9085_2.JPG

חומרים ל-6 ענני מרנג בינוניים

100 גרם חלבון
125 גרם אבקת סוכר
מעט אבקת וניל
כף קורנפלור
כפית חומץ
קמצוץ מלח
80 גרם שוקולד מריר

  • שיטת ההכנה היא של מרנג צרפתי (למי שרוצה לקשר את מה שכתוב כאן לשיעור מאתמול)
  • מתחילים להקציף את החלבונים בקערת מיקסר נקייה עד שמתקבל קצף אוורירי ואטום עם המון בועות אוויר קטנות
  • מערבבים את אבקת הסוכר עם אבקת הווניל ומתחילים להוסיף אותם בהדרגה אל הקצף, כף אחרי כף תוך כדי הקצפה
  • לאחר שכל אבקת הסוכר בפנים, ממשיכים להקציף עוד שתי דקות לקצף יציב
  • מוסיפים פנימה את הקורנפלור, החומץ והמלח וממשיכים להקציף עוד שתי דקות לקצף יציב מאוד
  • בינתיים, ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל ומצננים אותו מעט
  • מזלפים בעדינות את השוקולד אל המרנג (שומרים מעט מהשוקולד בצד) ומקפלים לקבלת צורת שיש (לא לקפל יותר מדי)

IMG_20170301_124735.jpg

  • באמצעות כף, יוצקים 6 גבעות של מרנג על גבי תבנית עם נייר אפייה
  • מזלפים עוד מעט שוקולד על גבי המרנג ומשחקים בעדינות עם הכף לקבלת צורה מעניינת
  • מייבשים בתנור ב-100 מעלות כשעתיים. מצננים היטב. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר).

IMG_20170301_125113.jpg

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. יוליה

    אפשר להכין את זה עם שוקולד לבן?

    1. בייקרי 365

      יעבוד עם כל שוקולד, אבל עם שוקולד לבן עלול להיות מתוק מדי. במקרה הזה הייתי מוסיף אולי גם עוד קצת מלח או אולי משהו חמוץ כמו פירות יער

  2. אופיר

    נראה טעים בטירוף!
    יעבוד טוב גם עם צורות בעזרת שקית זילוף?

    1. בייקרי 365

      כן, יעבוד. אבל חשוב לשים לב שבניגוד לנשיקות, המרנג הזה רך יותר ונשאר מרשמלואי בפנים

  3. זהבית

    הי דרור,מה זה אבקת וניל?סורי על הבורות

    1. בייקרי 365

      מקלות וניל טחונים לאבקה. יכולים לשמש על תקן תמצית וניל. אם אין אפשר לשים מעט תמצית וניל אבל בסוף ההקצפה.

השאר תגובה