טוויסט חדשני ומקורי על העוגיות הכי קלאסיות שיש – פרח ריבה. בגרסה שלנו הבצק מפוצץ בזרעי פרג מתפצפצים שמשתלבים מצויין עם ריבת לימונים חמוצה, כיפית וקלה להכנה!

IMG_9109_2.JPG

בצק פריך פרג:
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
450 גרם קמח
100 גרם חלב
70 גרם פרג שלם
– מניחים במעבד מזון את החמאה קמח, פרג ואבקת סוכר
– מעבדים עד לקבלת מרקם "חולי"
– מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומקררים היטב
– לאחר התייצבות מלאה קורצים לצורה הרצויה וקורצים גם חור במרכז מחצית העוגיות. מחזירים לקירור או להקפאה.
– מסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה או סיליקון מחורר ואופים בתנור שחומם מראש ל150 מעלות במשך כ20 דקות
ריבת לימון:
200 גרם קליפות לימון מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
6 עלי נענע קצוצים גס
100 גרם נאפאז' נייטרלי חם
60 גרם מחית מנגו
מעט תמצית וניל
– מחממים מעט את מחית המנגו עם הנאפאז', הנענע והווניל
– מוסיפים פנימה את הקליפות המסוכרות ומבשלים עוד דקה
– מבלנדרים מעט את כל התערובת (לא לטחון לחלוטין את קליפות הלימון). מצננים.
הרכבה
– מניחים על כל עוגייה חצי כפית ריבה ומכסים עם העוגייה עם החור
– מפדרים במעט אבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה