טוויסט חדשני ומקורי על העוגיות הכי קלאסיות שיש – פרח ריבה. בגרסה שלנו הבצק מפוצץ בזרעי פרג מתפצפצים שמשתלבים מצויין עם ריבת לימונים חמוצה, כיפית וקלה להכנה!
בצק פריך פרג:
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
450 גרם קמח
100 גרם חלב
70 גרם פרג שלם
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
450 גרם קמח
100 גרם חלב
70 גרם פרג שלם
– מניחים במעבד מזון את החמאה קמח, פרג ואבקת סוכר
– מעבדים עד לקבלת מרקם "חולי"
– מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומקררים היטב
– לאחר התייצבות מלאה קורצים לצורה הרצויה וקורצים גם חור במרכז מחצית העוגיות. מחזירים לקירור או להקפאה.
– מסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה או סיליקון מחורר ואופים בתנור שחומם מראש ל150 מעלות במשך כ20 דקות
– מעבדים עד לקבלת מרקם "חולי"
– מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
– מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומקררים היטב
– לאחר התייצבות מלאה קורצים לצורה הרצויה וקורצים גם חור במרכז מחצית העוגיות. מחזירים לקירור או להקפאה.
– מסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה או סיליקון מחורר ואופים בתנור שחומם מראש ל150 מעלות במשך כ20 דקות
ריבת לימון:
200 גרם קליפות לימון מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
6 עלי נענע קצוצים גס
100 גרם נאפאז' נייטרלי חם
60 גרם מחית מנגו
מעט תמצית וניל
6 עלי נענע קצוצים גס
100 גרם נאפאז' נייטרלי חם
60 גרם מחית מנגו
מעט תמצית וניל
– מחממים מעט את מחית המנגו עם הנאפאז', הנענע והווניל
– מוסיפים פנימה את הקליפות המסוכרות ומבשלים עוד דקה
– מבלנדרים מעט את כל התערובת (לא לטחון לחלוטין את קליפות הלימון). מצננים.
הרכבה
– מניחים על כל עוגייה חצי כפית ריבה ומכסים עם העוגייה עם החור
– מפדרים במעט אבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר