פרסבורגר פרג

שום פרוייקט פרג לא יהיה שלם בלי האמא של כל עוגות הפרג – הפרסבורגר הקלאסי. בצק הפרסבורגר הוא מעין הכלאה בין בצק שמרים לבצק פריך והתוצאה המתקבלת פריכה מבחוץ אבל רכה מבפנים ויכולה להכיל הרבה מלית. אז קבלו אותה בגרסה חגיגית במיוחד!

img_9115_2

בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה
25 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר חמאה ומלח
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות
  • מעבירים לכלי נקי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה
מלית פרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
  • בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
  • מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.
 הרכבה:
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל 30*30
  • מורחים את המלית במרכז ומגלגלים את הבצק לגליל שעוטף אותה
  • מסובבים את הגליל לצורת טבעת, מהדקים בעדינות ומניחים על מגש עם נייר אפייה
  • חותכים פסים מסביב ברוחב חצי מעובי הגליל
  • מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ35 דקות

 

IMG_3208_2
להכנת סהרוני פרסבורגר אישיים ומפנקים:
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם כל אחד ומרדדים כל כדור לעלה בצורת אליפסה מאורכת
  • מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים פס של מילוי במרכז כל אליפסה לאורך הציר הארוך
  • מברישים את שולי הבצק בביצה, מקפלים ומהדקים ואז מעגלים מעט לצורה של סהר
  • מסדרים את הסהרונים בתבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה
  • נותנים לביצה להיספג בבצק כ-10 דקות ואז מברישים שוב בביצה
  • אופים בתנור ב-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה
מודעות פרסומת

There are 9 comments

  1. יסמין

    יש לך אולי מתכון למילוי אגוזים? זה המאפה האהוב על אבא שלי ואני לא מוצאת בשום מקום מתכון…

    אהבתי

    1. בייקרי 365

      הנה הצעה:
      300 גרם אגוזים קצוצים
      5 כפות סילאן או דבש
      2 כפות גדושות סוכר חום כהה
      30 גרם חמאה מומסת
      מעט קינמון (אופציונלי)
      מערבבים את כל החומרים יחד, ממלאים ואופים

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s