שום פרוייקט פרג לא יהיה שלם בלי האמא של כל עוגות הפרג – הפרסבורגר הקלאסי. בצק הפרסבורגר הוא מעין הכלאה בין בצק שמרים לבצק פריך והתוצאה המתקבלת פריכה מבחוץ אבל רכה מבפנים ויכולה להכיל הרבה מלית. אז קבלו אותה בגרסה חגיגית במיוחד!
בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה
25 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה
25 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר חמאה ומלח
- מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות
- מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות
- מעבירים לכלי נקי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה
מלית פרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
- מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
- מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.
הרכבה:
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל 30*30
- מורחים את המלית במרכז ומגלגלים את הבצק לגליל שעוטף אותה
- מסובבים את הגליל לצורת טבעת, מהדקים בעדינות ומניחים על מגש עם נייר אפייה
- חותכים פסים מסביב ברוחב חצי מעובי הגליל
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ35 דקות

להכנת סהרוני פרסבורגר אישיים ומפנקים:
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם כל אחד ומרדדים כל כדור לעלה בצורת אליפסה מאורכת
- מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים פס של מילוי במרכז כל אליפסה לאורך הציר הארוך
- מברישים את שולי הבצק בביצה, מקפלים ומהדקים ואז מעגלים מעט לצורה של סהר
- מסדרים את הסהרונים בתבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה
- נותנים לביצה להיספג בבצק כ-10 דקות ואז מברישים שוב בביצה
- אופים בתנור ב-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה לאחר הכנתה?
מבחינת הפרג….
3-4 ימים
תודה רבה 🙂
שמרים יבשים גם עובד?
אם כן כמה?
כן, 5 גרם
איך אפשר לעשות אותה פרווה?
בבצק אפשר להחליף את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס ואת החלב במים. במלית אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
יש לך אולי מתכון למילוי אגוזים? זה המאפה האהוב על אבא שלי ואני לא מוצאת בשום מקום מתכון…
הנה הצעה:
300 גרם אגוזים קצוצים
5 כפות סילאן או דבש
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
30 גרם חמאה מומסת
מעט קינמון (אופציונלי)
מערבבים את כל החומרים יחד, ממלאים ואופים
מניחה שאפשר להכין גם כרולדה ישרה, אתה מציע לחרוץ אותה שלא תתפוצץ ?
ישנה גירסה למסכנים שאסור להם סוכר? תודה.
סורי, אין לי מתכון כזה בשלוף שהוא מנוסה ובדוק
בצורת הסרונים, כמה יחידות מתקבלות? ובאיזה גודל בערך?
כ-20-25 יחידות בגודל כ-10 ס"מ
תודה רבה רבה! מתכון מושלם , ברור וגם תודה על טיפים שלך – מריחה חלמון על סהרונים – זה פשוט קסם בתוצאה!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2217297714960126&set=pcb.2217302008293030&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2217298111626753&set=pcb.2217302008293030&type=3&theater
תודה רבה!