קראק פאי היא מסוג העוגות שגרמו להיסטריה בארצות הברית. ואת האמת, לפחות הפעם, בצדק! לי יצא לזלול את הדבר המושחת הזה בבראנץ' של מסעדת מומופוקו הניו-יורקית ומיד התאהבתי. אתם יכולים לדמיין כמה שמחתי כשהנחתי את ידיי על המתכון המקורי. מדובר בפאי קראנצ'י מאוד עם תחתית שיבולת שועל מטריפה ומלית מתוקה וקרמית מאוד בטעמי קרמל ווניל מנחמים…

IMG_9390_2.JPG

את התחתית מכינים מעוגיית שיבולת שועל שמכינים במיוחד ולאחר מכן טוחנים אותה לאבקה ומהדקים מחדש לתחתית עם חמאה מומסת. התחתית כל כך פריכה וטעימה ששווה לאמץ אותה גם לעוגות אחרות. ויש גם הצעות לגיוון בתחתית.

חומרים לשתי עוגות עגולות בקוטר 22 ס"מ
המתכון מובא כאן מתורגם ישירות מהמקור. שינויים קלים מצויינים היכן שנדרש.

עוגיית שיבולת שועל
115 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס דחוסה)
40 גרם סוכר לבן (3 כפות)
1 חלמון
80 גרם קמח (חצי כוס)
120 גרם שיבולת שועל עבה (1 וחצי כוסות)
1 גרם אבקת אפייה (במתכון המקורי 0.5 גרם אבקת אפייה ו-0.25 גרם סודה לשתייה, אבל גם ככה יוצא מצויין)
2 גרם מלח

  • מקציפים את החמאה עם הסוכרים במיקסר עם וו גיטרה כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף עוד שתי דקות עד שהסוכר נמס בתוך הנוזלים
  • מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים רק עד שמתאחד ולא רואים יותר קמח
  • מרדדים על גבי מגש של תנור ביתי (30X40) על גבי סיליקון לעובי אחיד שמכסה את כל המגש
  • אופים ב-175 מעלות 15 דקות ומצננים.
  • ניתן לשמור במקרר עד שבוע בקופסא אטומה.

IMG_20170420_145736.jpg

תחתית פריכה

1 עוגייה שיבולת שועל (מהמתכון למעלה)
15 גרם סוכר חום בהיר (1 כף)
1 גרם מלח (1/4 כפית)
55 גרם חמאה מומסת

  • טוחנים את העוגייה במעבד מזון עד שמתקבל מעין חול רטוב (אם אין מעבד מזון ניתן לשבור ביד לפירורים דקים מאוד)
  • מערבבים עם כל יתר החומרים עד שמתאחד וניתן לאסוף את התערובת לכדור שלא מתפרק
  • אם התערובת לא רטובה מספיק, ניתן להוסיף עוד 15-20 גרם חמאה מומסת
  • מחלקים את התערובת לשני חלקים ומרפדים שתי תבניות פאי ומהדקים את התחתית היטב
  • מניחים בצד להתייצבות. אם לא משתמשים מיד, ניתן לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר או במקפיא.

מלית

300 גרם סוכר (1 וחצי כוסות)
180 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס דחוסה)
20 גרם אבקת חלב (1/4 כוס)
24 גרם קורנפלור (1/4 כוס) (במקור משתמשים באבקת תירס מיובש שניתן לקנות במאפייה שלהם, אבל יוצא מצויין גם ככה)
6 גרם מלח
225 גרם חמאה מומסת
160 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
2 גרם תמצית וניל
8 חלמונים (בלי חלבון בכלל! מפרידים עם הידיים כדי לוודא שלא נותר חלבון)

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל האבקות
  • מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד שמתאחד כ-2-3 דקות
  • מוסיפים שמנת ווניל וממשיכים לערבב עד שמתאחד כ-2-3 דקות נוספות
  • מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות איטית מספר שניות לקבלת מרקם אחיד ומבריק. לא לערבב במהירות גבוהה ולא להקציף את התערובת.
  • יוצקים אל התבניות עד ל-3/4 גובה. אם לא משתמשים מיד, ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד שבוע.

IMG_20170421_102907.jpg

אפייה

  • אופים את העוגות 15 דקות ב-175 מעלות. בשלב זה המלית תהיה רוטטת מאוד.
  • מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ופותחים את דלת התנור כ-5 דקות על מנת לאפשר לו להתקרר מעט.
  • סוגרים את דלת התנור וממשיכים באפייה עוד 5 דקות.
  • בגמר האפייה המלית צריכה להיות יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז. אם זה לא המצב, ממשיכים באפייה 5 דקות נוספות.
  • מצננים לחלוטין ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות ואפשר ללילה. השהייה במקפיא קריטית למרקם הסופי של העוגה.
  • מפשירים את העוגה במקרר כשעה לפני ההגשה. מגישים את העוגה קרה מפודרת באבקת סוכר.
  • ניתן לשמור את העוגה עד 5 ימים במקרר ועד חודש במקפיא.

גיוונים

  • יש מי שטוען שהעוגה מזכירה פאי פקאן, אז למה לא להכניס קצת פקאנים שלמים או חתוכים בפאי לפני שיוצקים את המלית??
  • ניתן למלא את התחתית בפירות יער טריים או קפואים, לצקת את המלית ולאפות על מנת לקבל גרסת פירות יער קיצית וכיפית.

IMG_9384_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 39 תגובות

  1. yy

    תבורך! כבר שנים מתה להכין רק לא היה לי כוח לתרגם! חח

  2. אופיר

    נראה מעולה! במה אפשר להחליף את האבקת חלב?

    1. בייקרי 365

      אני לא בטוח, אבל הייתי מנסה קורנפלור

  3. ריקי

    כמות הסוכר עצומה ? זה יוצא סופר מתוק ?

    1. בייקרי 365

      הכמויות הן לשתי עוגות. זה יוצא די מתוק, אבל זאת בכל זאת עוגה אמריקאית. אפשר לעדן אם מוסיפים תוספות כמו אגוזים או פירות יער כי אז גם משתמשים בפחות מילוי לכל עוגה וגם סותרים קצת את המתיקות.

  4. לי

    האם אפשר להוריד את כמות הסוכר במלית זה נשמע פשוט מתוק מדיייי
    זה יפגום בטעם?

    1. בייקרי 365

      לדעתי אפשר לנסות להפחית אבל לא ניסיתי

    2. אוריה

      היי ,
      מתכון מהמם, מחכה לנסות אותו
      ציינת שבמקור משתמשים באבקת תירס טחון במקום קורנפלור. האם שימוש בקמח תירס לא יהיה קרוב יותר למקור?

      1. בייקרי 365

        לא, קמח התירס יהיה גס מדי ולא עמילני מספיק

  5. אורית

    מה זה אבקת חלב?
    האם הכוונה למלבין קפה?

  6. Anat Levi

    הי, ההוראות היו ברורות ונוחות לעבודה. אני לא מכירה את המקור, אבל יש לי חשש שזה לא יצא כמו שצריך…. השתמשתי בסוכר דמררה הוא לא נמס עד הסוף ונשאר מרקם גרגירי במאפה (האם זה הסוכר אליו התכוונת?) פעם הבאה אנסה לטחון לפני. המלית יצאה מחולקת לשתיים. החלק העליון – הקסטרד והחלק התחתון של החמאה והסוכר- האם כך אמור להיות ? ואם לא יש לך רעיון למה השתבש? תודה מראש ענת

    1. בייקרי 365

      כן, משתמשים בסוכר דמררה. צריך לוודא שהתערובת מעורבבת היטב וחלקה ולהשתמש בה מיד. אם שומרים אותה אז צריך לערבב שוב לפני שיוצקים לתבנית. אולי גם החום של התנור היה גבוה מדי. תנסי להנמיך.

  7. דני

    היי נראה מעולה!! האם אפשר לחלק את הכמות ל2 כדי שיצא לי רק תבנית אחת? אין לי מורך ב2 עוגות זה סכנה😬
    בנוסף, אין לי אבקת חלב. ניתן להשמיט אותה?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר לחלק את הכמות ל-2. וכן, אפשר להשמיט את אבקת החלב אבל יהיה הבדל בטעם ובמרקם בתוצאה הסופית.

      1. דני

        פשוט אין לי אבקת חלב…יש משהו לשים במקום?

  8. יעל

    הי! אפשר לדעתך לאפות את העוגיה בתבנית שקעים? לעשות מהם קינוח אישי

    1. בייקרי 365

      כן, אבל אז צריך לקצר קצת את זמן האפייה

  9. אלונה

    היי
    אם אני מעוניינת להכין עוגה אחת בשוטר 24 איך אפשר להמיר?
    יש לי תבנית פאי מתפרקת ,האם זה מתאים?

    1. בייקרי 365

      לתבנית 24 את צריכה שני שליש מהמתכון הכולל. תבנית מתפרקת זה גם טוב.

  10. יעקב

    מאד מאד טעים ואמריקאי…
    הורדתי קצת סוכר
    אבל יצא הרבה יותר שחום משלך, במרקם של טופי.
    זה מה שאמור לצאת?

  11. עירית דולב

    ערב טוב תודה על המתכונים המהממים! עשיתי היום את הקראק פאי ו.. המלית נותרה נוזלית אחרי ההקפאה. עבדתי כמובן לפי המתכון ואפיתי כמעט 10 דק יותר כי ראיתי שהמילוי רוטט . הבעיה שהחלק העליון מאוד השחים וטפילו שמתי נייר כסף מלמעלה.
    יש לך רעיון מה השתבש?…

    1. בייקרי 365

      יכול להיות שהמלית לא הייתה מעורבבת טוב ובגלל זה נפרדה?

  12. מאיה

    היי 🙂 הכנתי בתבנית של 24סמ, 2/3 מהמתכון. טעמים יצאו הסטריים!! עפו עליה
    למרות שהארכתי את זמני האפיה ב10-15 דק, אחרי הקפאה של לילה שלם העוגה יצאה נוזלית במרכז.
    קודם כל – איך אפשר לברר שלא תצא נוזלית שוב? היא הייתה רוטטת במרכז אך לא מידי…
    שנית – להאריך את זמן האפיה עוד יותר? זה לא ישרוף את החלק העליון?

    1. בייקרי 365

      אפשר להאריך עוד את זמן האפייה. לכסות בנייר כסף מעל לקראת סוף האפייה, אחרי שהיא מזהיבה, שלא יישרף

  13. עירית

    תודה על המענה
    דווקא ערבבתי טוב.. ההוראות לערבב מינימום אבל העיסה הייתה הומוגנית

  14. הודיה גורן

    היי אם אני רוצה טעם קצת לימוני אפשר להוסיף גרידת לימון למלית ואם כן כמה בערך?

  15. ורדה

    דרור אתה אלוף עולם. תודה על מתכונים נפלאים. יישר כח😍

  16. נועה

    נראה מעולה! רוצה להכין כבר הרבה זמן ולא מוצאת שמנת מתוקה, בסוף השגתי 32%, חושב שיהיה הבדל?

    1. בייקרי 365

      לא יהיה הבדל

  17. ליאורה

    היכן אפשר לקנות אבקת חלב??

    1. בייקרי 365

      בחנויות מתמחות בחומרי גלם לאפייה

  18. Liran

    האם זמני האפיה במתכון נכונים?
    15 דק על 175
    לפתוח דלת ל5 דקות ולהוריד ל160 לעוד 5 דקות?
    הכנתי פעמיים, בשתי הפעמים האחרכתי את זמן האפיה ברבע שעה לפחות.

    בנוסף, המלית אכן מספיקה לי לשני טארטים אבל התחתית מספיקה לי לטארט אחד בקוטר 20/22, יש לך מושג מדוע?
    לא משנה כמה ניסיתי לשטח את התערובת לא הגעתי למצב שזה יכול להספיק לשתי תבניות.

    תודה!!

  19. ורד

    היי האם אפשר להקפיא את הקראק פאי לפני\ אחרי אפיה?

    1. בייקרי 365

      כן, עדיף אחרי

  20. ‫מור סויבלמן‬‎

    הזמנים ממש לא נכונים
    אמורים לאפות בטוטאל בערך 35-45 דק' בחום 170 מע'
    וכל קראק פאי אמור לצאת מקורמל ושחום ולא בהיר כמו בתמונות זה לא פאי וניל

    1. בייקרי 365

      עניין של טעם. לדעתי הוא שחום בדיוק כמו שהוא צריך להיות ולא בהיר. הוא לא צריך להיות שרוף. אחרי שתנסי את שלי תוכלי להחליט מה את אוהבת יותר…

  21. בניה חדד

    תודה רבה על המתכון נראה מושלם!!!
    הביצים הם מדיום?

להגיב על עיריתלבטל