חג העצמאות הוא החג שבו בעיקר עושים "על האש". אין תוספת טובה יותר ללוות את הבשר מאשר צ'יפס מושלם שיצא לפני כמה שניות מהשמן הרותח. אז קבלו את השיטה שתוציא לכם את הצ'יפס הכי מושלם שיש…

6 תפוחי אדמה אדומים גדולים
כף מלח
שתי כפות חומץ
שמן לטיגון

  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות בעובי כחצי ס"מ
  • שמים אותם בסיר וממלאים במים עד שמכסה אותם. מוסיפים פנימה את המלח והחומץ.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים במשך עשר דקות. תפוחי האדמה צריכים להתרכך מעט אבל לא להיות רכים מדי או מתפוררים.
  • מסננים ומעבירים למגבת או לנייר ניגוב ונותנים להם להתייבש במשך 5 דקות לפחות
  • בינתיים מחממים שמן ל-200 מעלות (רצוי לעבוד עם מדחום לשמן)
  • מכניסים את הצ'יפסים בשלוש פעמים ובכל פעם מטגנים 50 שניות בלבד ומסננים מהשמן אל נייר ניגוב
  • בין הכנסה להכנסה נותנים לשמן להתחמם חזרה ל-200 מעלות
  • נותנים לצ'יפס להתקרר כחצי שעה ואז שומרים מכוסה עד 4 שעות בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא

  • מכסים את המחבת או הסיר עם השמן ושומרים בצד עד לטיגון השני
  • מחממים את השמן שוב ל-200 מעלות ומכניסים שליש מכמות הצ'יפס (אם מקפיאים אז ישר מהמקפיא)
  • מטגנים כ-3-4 דקות ומסננים. מפזרים מעט מלח אם רוצים ומגישים.
  • בזמן שמטגנים את יתרת הצ'יפס ניתן לשמור אותו חם בתנור שמחומם

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה