חברתי אירנה הגשימה חלום באירוע פתיחת הקיץ שלנו והקימה לעצמה בפעם הראשונה דוכן למכירת פחזניות מפנקות אותן היא מילאה במקום. פחזניות הפטל המטריפות שלה היו ללא ספק אחד הלהיטים של היריד ועכשיו היא משתפת את המתכון איתכם.
מתכון ל25-30 פחזניות
בצק פריך (שטרוייזל):
50 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר
60 גרם קמח
10 גרם פטל מיובש טחון או מעט צבע מאכל ורוד/אדום
- לערבב את כל החומרים עם וו גיטרה לאחידות, לשטח לעובי 2 מ"מ בין שני ניירות אפייה/גיטרה ולהקפיא.
בצק רבוך:
125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
כפית מחית וניל איכותית
150 גרם קמח
225 גרם ביצים טרופות קלות
- להביא לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר, מלח ווניל.
- להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח. לערבב עד שיתקבל בצק אחיד והדפנות של הסיר נקיות.
- להעביר את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהפעיל על מהירות נמוכה על מנת לקרר את הבצק עד שמפסיקים לעלות אדים.
- להוסיף את הביצים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לחכות שהבצק יתאחד לפני שמוסיפים עוד ביצים וכך עד שמתקבל בצק חלק, מבריק אך לא נוזלי- כשמרימים את הוו גיטרה הבצק יורד בצורת V.
- להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק ולזלף על נייר אפייה פחזניות בקוטר 4-5 ס"מ.
- לקרוץ מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 5-6 ולהניח מעל כל פחזנית.
- אפייה בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות טורבו במשך 40-45 דקות עד שהפחזניות שחומות ויבשות.
קרם פטל:
150 גרם חלב
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 חלמונים
100 גרם מחית פטל מופשרת
70 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
125 גרם שמנת מוקצפת
- להביא לרתיחה חלב ווניל
- בקערה לטרוף חלמונים עם מחית פטל וסוכר. להוסיף קורנפלור ולטרוף.
- לעשות השוואת טמפרטורות ולהחזיר הכל לסיר, להביא לרתיחה מלאה תוך בחישה מתמדת בעזרת מרית ולבשל עוד שתי דקות על אש קטנה.
- להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ולטרוף לאחידות.
- לכסות עם ניילון נצמד ולקרר שעתיים במקרר.
- לפתוח את הקרם עם מטרפה ולקפל אליו את השמנת המוקפצת.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן קטן, עושים חור קטן בתחתית או בצד של כל פחזנית וממלאים עד שהיא מעט מתנפחת.
- מקשטים עם אבקת סוכר, זילוף של הקרם, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש.
היי דרור
מן הסתם התכוונת למחית פטל ולא פיסטוק בקרם פטל .
תודה, תיקנתי
אני רוצה להכין קרם עם שני טעמים שונים.
במקום להכין פעמיים , האם ישנה אפשרות להתחיל לשלב את הפטל אחרי שהקרם מוכן?
אין דרך פשוטה לעשות את זה. אפשר להכין קרם וניל ולהכניס לתוכו פירות שלמים.
היי..
תתקן מהר ברשימת המרכיבים מחית פטל ולא מחית פיסטוק.
תוקן
אם אין לי מלית פטל … אפשר לטחון פטל קפוא שהופש?
אם כן…. לסנן אותו לאחר הטחינה?
כן, אפשר להשתמש בפטל קפוא שנטחן. לגבי סינון, מה שאתה מעדיף, זה עניין של טעם. מבחינת המתכון לא חייבים לסנן.
שלום דרור
הקרם פטל הוא אמור להתנהג כקרם פטיסייר בשלב ההכנה?
לא כלכך הבנתי לאיזה מרקם אמורים להגיע בבישול שלו
תודה
כן, כמו קרם פטיסייר.
האם אפשר להשתמש במחית פיסטוק? אם כן, באיזה משקל??
כן, מחליפים את הפטל בכמות שווה של חלב ומוסיפים 60 גרם מחית פיסטוק בגמר ההכנה של הקרם
איך מסננים מחית פטל? זה לא עובר במסננת
בטח שעובר. אם היא קפואה, צריך להפשיר אותה קודם.
דרור, הכנתי קרם תותים במקום פטל , אבל יצאה לי צבע כהה ולא חי , עשיתי משהו לא נכון או צריך להוביף משהו לצבע יפה וחי כמו בתמונה, כמובן מתכוונת לצבע תות ולא פטל
לתותים יש בעיה בקרמים. הם יוצאים אפורים במקום אדום או ורוד. יש שתי אפשרויות: להוסיף טיפה צבע מאכל, או להחליף קצת מהתותים במחית קסיס או פטל שנותנים צבע.
המון תודה לך דרור…
משכן הקרם יצא טעים ברמות
היי יש לי שאלה בקשר לקרם פירות יער שבמתכון, אם אני רוצה לעשות אותו כאינסרט לעוגת מוס, מה צריך להוסיף או לשנות במתכון?
ושאלה שניה, אם אני רוצה לעשות אותו כעוגת מוס(לא אינסרט) האם צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה על התשובה 🙂
הקרם הוא סוג של פטיסייר על בסיס קורנפלור ולכן הוא פחות מתאים כאינסרט או כמוס. במתכון הזה תמצאי מוס פירות יער שיכול להתאים גם כאינסרט.
https://bakery365.co.il/2014/06/11/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%9e%d7%95%d7%a1-%d7%a4%d7%98%d7%9c-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%9d/
היי דרור
אם הקרם יצא לי דליל מדי יש דרך לתקן ? האמת שהבאתי אותו ל 82 מעלות והורדתי ונראה לי שטעיתי..
(פחד מגושים בקרם)
תודה ושבת שלום.
אין דרך פשוטה לתקן