שזיפים – ברנדי – קינמון

את העוגה הקייצית הזאת יצרתי בהשראת טארט השזיפים שנפוץ בעונה הזו. מדובר בעוגה בחושה עם נגיעות של ברנדי וקינמון ממולאת בקרם שקדים ושזיפים. מדהימה!!

IMG_9712_2.JPG

חומרים לשתי עוגות אינגליש קייק בינוניות

קרם שקדים

140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
25 גרם קורנפלור (2 וחצי כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)

  • מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר
  • מוסיפים פנימה את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים עד שמתאחד
  • מסיימים עם הביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
  • מעבירים לשק זילוף ושומרים בצד

עוגה בחושה ברנדי-קינמון-שזיפים
125 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית קינמון
20 גרם ברנדי (2 כפות)
120 גרם חלב (חצי כוס)
8 שזיפים קטנים-בינוניים

  • מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל קרם בהיר (אפשר באותה קערת מיקסר שהשתמשנו קודם בלי לשטוף)
  • מוסיפים פנימה את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מערבבים יחד בקערה את כל האבקות: קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון
  • מוסיפים אל המיקסר תוך ערבוב שליש מהקמח, לאחר מכן חצי מהחלב ושוב שליש מהקמח, את החצי השני של החלב ואת השליש האחרון של הקמח.
  • מסיימים עם הברנדי ומשלימים עם ערבוב קצר רק לקבלת תערובת חלקה שלא רואים בה את הקמח
  • מחמאים ומקמחים את התבניות ויוצקים לכל אחת את הבלילה עד לחצי הגובה
  • עם שקית הזילוף מזלפים פס עבה של קרם שקדים בתוך מרכז הבלילה לכל האורך ומוודאים שהוא מכוסה בבלילה
  • מזלפים פס אחד או שניים דקים של קרם שקדים על פני העוגה ומפזרים מעל את השזיפים חתוכים לרבעים
  • אם נותר קרם שקדים ניתן לשמור אותו בהקפאה בקופסה אטומה
  • אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות
מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. liyon הגיב:

    היי, מאיפה מאיפה מאיפה נייר האריזה המהמם ??? :))))) ותודה למתכון , אחלה תרגיל 🙂

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      היי, האמת שאין לי מושג מאיפה נייר האריזה המהמם הזה. אשתי השיגה אותו פעם מאיזה מסעדה או משהו ומאז הוא יושב בארון הצילום שם מצאתי אותו כשבאתי לצלם את העוגה הזאת.
      באמת אחלה מתכון!!

      אהבתי

  2. אופיר הגיב:

    התמונה מרמזת שסדר ההרכבה של העוגה הפוך ממה שמתואר במתכון 🙂
    אכן עוגה נהדרת (אפיתי אותה בשישי האחרון)

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אפשר להרכיב הפוך. בכל מקרה מזלפים את קרם השקדים במרכז ומה שקורה הוא שהשקדים שוקעים לאט לאט מטה. כך שכנראה הסדר לא משנה והתוצאה תתקבל דומה. אני לא הרכבתי את העוגה הפוך אבל כן הפכתי אותה להגשה כשהיא יצאה מהתבנית.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s