כדורי קרם לימון קפואים ומרעננים שכיף לאכול בימי הקיץ הלוהטים. מדביקים שני חצאים אחד לשני, מצפים או מרססים בציפוי שוקולד לבן ומעטרים בעלי נענע או בזיליקום קטנים. מפשירים כמה דקות לפני ההגשה ומתרעננים!

IMG_3992_2.JPG

חומרים לכ-15-20 כדורים בינוניים

קרם לימון

200 גרם מיץ לימון (אפשר גם חצי-חצי לימון ויוזו אם יש לכם – יוצא מדהים!) (3/4 כוס ועוד כף)
50 גרם מים (3 כפות)
140 גרם חלמונים (מ-7 ביצים בגודל L, אפשר להשתמש בחלבונים להכנת מרנג איטלקי ולהגיש בצד)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
10 גרם גרידת לימון (1 כף)
150 גרם חמאה קרה
4 גרם ג'לטין (1 כפית)
24 גרם מים קרים (2 כפות)

  • – מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • – שמים בסיר את מיץ היוזו והמים ומביאים לרתיחה
  • – בינתיים, מערבבים בקערה את החלמונים, הביצים, הסוכר והגרידה
  • – עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לאש
  • – מבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך (85 מעלות). מסירים מהאש.
  • – ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אל התערובת. מערבבים היטב.
  • – מוסיפים פנימה את החמאה ומבלנדרים עם בלנדר מוט עד שכל החמאה נטמעת ומתקבלת תערובת אחידה.
  • – יוצקים לתבניות סיליקון אישיות. אני השתמשתי בתבנית שקעים עגולים בקוטר 6 ס"מ ובגובה 3.5 ס"מ.
  • – מכניסים להקפאה למספר שעות
    – מחלצים את חצאי הכדור מהתבנית ומחממים מעט עם כף היד את החלק השטוח
    – מצמידים כל שני חצאים אחד לשני (אפשר להשאיר אחד בתוך התבנית ולהניח עליו את השני) ומחזירים למקפיא – הם ייצמדו בהקפאה

ציפוי שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאת קקאו
מעט צבע מאכל צהוב לשוקולד

– ממיסים יחד את השוקולד וחמאת הקקאו ומוסיפים פנימה את הצבע
– מחלצים את הכדורים מהתבנית וטובלים באמצעות קיסם בציפוי – הלימונים יתקבלו חלקים. מסירים את הקיסם ומכניסים בחור שנותר עלה קטן של נענע או בזיליקום
– אם רוצים לימונים מחוספסים כמו בתמונה, מרססים את הציפוי על הלימונים עם מרססת צבע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה