גלידת פופקורן וריפל קרמל

פתיתי הפופקורן התפוחים נמסים לתוך תערובת הגלידה כשהיא חמה וריפל קרמל מלוח מתקפל אל תוך הגלידה המוכנה… גלידת פופקורן מדהימה שמכינים בסגנון "פילדלפיה" ללא ביצים ולא מפסיקים לזלול, בהתחייבות!

IMG_0020_2.JPG

370 גרם שמנת
400 גרם חלב
150 גרם סוכר
50 גרם גלוקוז
20 גרם חמאה
20 גרם גרעיני פופקורן
4 גרם מלח
3 גרם מייצב גלידה

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • מזקקים את החמאה: שמים את החמאה בסיר קטן ומבשלים עד שהנוזלים מפסיקים לבעבע. מסננים את המוצקים ומחזירים את החמאה לסיר.
  • מכינים את הפופקורן: שמים את גרעיני הפופקורן בסיר עם החמאה, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה. חשוב לשקשק את הסיר מדי פעם כדי למנוע מהפופקורן להישרף. מבשלים עד שהפצפוצים של הפופקורן יורדים לפחות מאחד לשנייה. מסירים מהאש.
  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר.
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב
  • יוצקים את התערובת החמה על גבי הפופקורן ומוסיפים פנימה את המלח. מבלנדרים היטב את התערובת ומעבירים דרך מסננת.
  • מניחים את הקערה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).

ריפל קרמל
250 גרם שמנת
100 גרם גלוקוז
5 גרם מלח
25 גרם חמאה
250 גרם סוכר
100 גרם מים
5 גרם מחית וניל

  • מחממים את השמנת עם הגלוקוז והמלח ושומרים בצד
  • שמים את הסוכר והמים בסיר ומתחילים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מסירים את הקרמל מהאש וזורקים את החמאה פנימה על מנת לעצור את הבישול שלו
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את השמנת החמה בהדרגה ותוך כדי ערבוב
  • מוסיפים פנימה את הווניל ומחזירים לאש ומבשלים עוד דקה שתיים עד שמתקבל קרמל חלק וללא גושים
  • מסירים מהאש ומעבירים לקופסה אטומה, שומרים במקרר
  • מערבבים נמרצות לפני שמערבבים עם גלידה שיצאה עכשיו מהמכונה
  • ניתן לקפל את הריפל אל תוך הגלידה או לסדר את הגלידה והריפל בשכבות בתוך קופסה
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s