פתיתי הפופקורן התפוחים נמסים לתוך תערובת הגלידה כשהיא חמה וריפל קרמל מלוח מתקפל אל תוך הגלידה המוכנה… גלידת פופקורן מדהימה שמכינים בסגנון "פילדלפיה" ללא ביצים ולא מפסיקים לזלול, בהתחייבות!

IMG_0020_2.JPG

370 גרם שמנת
400 גרם חלב
150 גרם סוכר
50 גרם גלוקוז
20 גרם חמאה
20 גרם גרעיני פופקורן
4 גרם מלח
3 גרם מייצב גלידה

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • מזקקים את החמאה: שמים את החמאה בסיר קטן ומבשלים עד שהנוזלים מפסיקים לבעבע. מסננים את המוצקים ומחזירים את החמאה לסיר.
  • מכינים את הפופקורן: שמים את גרעיני הפופקורן בסיר עם החמאה, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה. חשוב לשקשק את הסיר מדי פעם כדי למנוע מהפופקורן להישרף. מבשלים עד שהפצפוצים של הפופקורן יורדים לפחות מאחד לשנייה. מסירים מהאש.
  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר.
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב
  • יוצקים את התערובת החמה על גבי הפופקורן ומוסיפים פנימה את המלח. מבלנדרים היטב את התערובת ומעבירים דרך מסננת.
  • מניחים את הקערה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).

ריפל קרמל
250 גרם שמנת
100 גרם גלוקוז
5 גרם מלח
25 גרם חמאה
250 גרם סוכר
100 גרם מים
5 גרם מחית וניל

  • מחממים את השמנת עם הגלוקוז והמלח ושומרים בצד
  • שמים את הסוכר והמים בסיר ומתחילים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מסירים את הקרמל מהאש וזורקים את החמאה פנימה על מנת לעצור את הבישול שלו
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את השמנת החמה בהדרגה ותוך כדי ערבוב
  • מוסיפים פנימה את הווניל ומחזירים לאש ומבשלים עוד דקה שתיים עד שמתקבל קרמל חלק וללא גושים
  • מסירים מהאש ומעבירים לקופסה אטומה, שומרים במקרר
  • מערבבים נמרצות לפני שמערבבים עם גלידה שיצאה עכשיו מהמכונה
  • ניתן לקפל את הריפל אל תוך הגלידה או לסדר את הגלידה והריפל בשכבות בתוך קופסה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה