פאדג' קרמל

לכבוד שבוע הקרמל, ביקשתי מחברתי קוסמת הסוכר רונית צין קרסנטי לרקוח לכם מתכון קרמלי משגע. היא יצרה עבורכם את קוביות הפאדג'-קרמל המדהימות האלה. אל תגישו אותן לאורחים שלכם, הם לא ירצו ללכת…

IMG_0404_3.jpg

חומרים לתבנית בגודל 15X20:
130 גרם חמאה
1 פחית חלב מרוכז ממותק
1 כוס סוכר
3 כפות גלוקוזה
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

אופן ההכנה:

  • בסיר אחד ממיסים את החמאה. מוסיפים את החלב המרוכז ומביאים לרתיחה.
  • במקביל, בסיר נפרד מביאים את הסוכר למצב קרמל ענברי.
  • מוסיפים את הקרמל לחמאה והחלב כשהם רותחים רתיחה עדינה.
  • מוסיפים את הגלוקוזה.
  • מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה בינונית כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  • מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה להתייצבות למשך כ- 4 שעות.
  • חותכים לקוביות. ניתן לשמור במקרר

There are 19 comments

  1. הודיה

    שלום,
    המתכון נראה מהמם ואנסה אותו עוד היום.
    אשמח לדעת כמה זמן ניתן להחזיק את הפאדג׳ מחוץ למקרר עד שמתקלקל?
    תודה רבה!!!

      1. אליקו

        אהלן,
        השארתי אותם מחוץ למקרר והם נמרחו כאילו נמסו ואיבדו את צורתם.

      2. בייקרי 365

        כנראה שהיה חם מדי בחדר. עדיין אפשר לאכול אותם ככה. אתה יכול לשמור אותם במקרר, אבל רצוי לתת להם לחזור לטמפרטורת החדר לפני שאוכלים.

      3. אליקו

        תודה,
        נכון אפשר לאכול עדיין לאכול אותם, נימוחים וטעימים והכי חשוב לא נדבק לשיניים.

  2. נטע

    היי האם ניתן להכין גם עם מעט מלח לשבור את המתיקות או לחילופין עם שוקולד חלב? תודה

  3. יוליה

    שלום, שאלונת לגבי הגלוקוזה – הבנתי שקיימים אבקה וסירופ, לאיזה מהם הכוונה במתכון?
    ואשמח לדעת איפה אפשר לקנות, כי בשופרסל לא מצאתי לצערי.. תודה מראש (ותודה על המתכון!)

    1. בייקרי 365

      סירופ גלוקוז. קונים בחנויות שמתמחות במוצרים לאפייה. אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בסירופ תירס שאותו כן אפשר למצוא בסופר ויש לו תכונות דומות.

  4. Noa

    היי, האם לא יעבוד עם אבקת גלוקוזה בכלל?
    ובשלב של הסוכר האם יש להוסיף מים או לתת לסוכר להפוך לבד לקרמל? תודה רבה 🙏🏻

    1. בייקרי 365

      אפשרי עם אבקת גלוקוזה. אין צורך להוסיף מים לסוכר.

  5. חן

    היי
    רציתי לדעת מה צריך להוסיף כדי לקבל פאדג שוקולד?
    האם ההכנה אותה הכנה ורק מוסיפים שוקולד חלב/מריר?
    או צריך להוסיף למתכון קקאו?

    1. בייקרי 365

      כן, אותה הכנה עם שוקולד אחר. אין צורך להוסיף אבקת קקאו.

  6. ויטל

    היי דרור
    האם אפשר להוסיף את החלב והחמאה לקרמל במקום את הקרמל לחלב ? (מטעמי עבודה נוחה יותר)
    יש לזה משמעות ?

  7. יניב

    היי, אשמח לדעת מה הכוונה "קרמל ענברי" אף פעם לא הבנתי את הצבע הזה, יש מצב שתכוון אותי לאיזה תמונה של הצבע שככה אמור להיות הקרמל? תמיד שזה מגיע לצבע מסויים מתחיל להיות ריח לא נעים\שרוף – ואני לא ממש יודע מתי לעצור את החימום של הקרמל…..-בכמה מעלות נהיה הצבע הזה? תודה רבה.

  8. מירי

    היי,
    האם בחלק של ההתייצבות מכניסים למקרר או משאירים בתבנית בטמפ' החדר?

השאר תגובה