אודי ואושר המוכשרים מתכנית הטלוויזיה "שני גברים ומקרר" באו לבשל ארוחה מהממת במטבח של הבייקרי. יחד הכנו מיני סמבוסקים מבצק דקיק ומושלם שמולאו בתבשיל חומוס וחוביזה טעים-טעים. אפשר לאפות או לטגן אותם לפי החשק ויש גם מתכון לסלט קישואים וזוקיני שלא כדאי להחמיץ!
מיני סמבוסק חומוס וחוביזה – חומרים לכ – 30 יחידות קטנות
לבצק
200 גרם קמח ( כוס ו1/3 )
קורט מלח
40 גרם שמן קנולה/זית ( 3 כפות )
120 מ"ל ( חצי כוס ) מים רותחים
למילוי
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים קלות במזלג ( אפשר קפואים מופשרים )
חצי כפית קארי
חצי כפית בהרט
חצי כפית צ'ילי חריף יבש
חצי כפית מלח
2 כוסות עלי חוביזה ( אפשר להחליף בתרד )
- לבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים את השמן ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים עד שמקבלים בצק גמיש ונוח לעבודה.
- עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח בטמפ' החדר כ-10 דקות.
- למילוי: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את החוביזה, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מקררים.
- מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
- מחלקים את הבצק ל3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים עם מזלג. ( בשלב זה ניתן להקפיא ואז לאפות/לטגן לפני ההגשה ).
- מעבירים את הסמבוסק למגש תנור מרופד בנייר אפייה.
- ניתן גם לטגן בשמן עמוק עד השחמה.
סלט קישואים וזוקיני בוויניגרט שמיר
:לסלט
2 זוקיני חתוכים לגפרורים
2 קישואים חתוכים לגפרורים
רבע כוס עירית קצוצה
כוס עלי רשאד/רוקט קצוצים
חצי כוס עלי נענע שלמים
חצי כוס שקדים קלויים קצוצים
חצי כוס תותי יער מיובשים ( אפשר להחליף בחמוציות )
רבע פלפל חריף קצוץ
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ דבש ( או חומץ יין לבן )
1 ביצה קשה
כף גרידת לימון
1 כף חרדל חלק
כוס עלי שמיר
כף דבש
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
- לרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט/בלנדר רגיל עד לקבלת רוטב אחיד.
- מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב.
הכנתי את הסמבוסאק בדיוק לפי ההוראות אפיתי לא טיגנתי ויצאתי מאוכזבת
למה מאוכזבת? 🙄