דים סאם הם הכיסונים המושלמים בעיניי. הבצק דקיק ומגוון, עם שלל מילויים ואפשר לאדות אותם, לטגן אותם וגם לשלב בין השניים על מנת לקבל גיוזה מדהימה!

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
150 גרם מים רותחים (2/3 כוס)
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות לפחות
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים מעט כל חלק ומרדדים לעלה דק ככל הניתן (מכונת פסטה עושה כאן עבודה מצויינת)
  • קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד כפית גדושה של מלית
  • מקפלים את הבצק לשניים ומחזיקים בקצה אחד של חצי העיגול המתקבל כשהוא עדיין פתוח. דוחפים את הקצה מעט פנימה כך שנוצר קפל ולוחצים את הקפל בעדינות להידוק. חוזרים על הפעולה עד שמגיעים אל הצד השני ומהדקים. זה דורש מעט תרגול אבל לא קשה.
  • לאידוי: מניחים נייר אפייה מחורר מעט בתחתית של סלסלת אידוי או מסננת לאידוי קוסקוס. מסדרים עליו את הדים סאם עם החלק השטוח כלפי מטה. מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומכסים. מאדים במשך 15-20 דקות.
  • גיוזה – שיטת טיגון-אידוי: שמים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומסדרים את הדים סאם עם הצד השטוח כלפי מטה. מטגנים כ4-5 דקות עד שהצד השטוח מזהיב. מוסיפים אל הסיר כחצי כוס מים ומכסים מיד עם מכסה. מאדים כ8-10 דקות ומגישים מיד.
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא עד שבועיים ולהכין ישר מהקפאה. זמן ההכנה יכול להתארך בכ-2-3 דקות
  • ניתן לגוון על ידי הוספה לבצק של תבלינים כמו כורכום ופפריקה או מחיות כמו פסטו ורסק עגבניות.

מלית עוף:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 2 שיני שום כתוש
  • מעט ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מעט בצל ירוק קצוץ דק

מלית דג:

  • 500 גרם דג בהיר כמו דניס או מוסר טחון או קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • גרידה מלימון אחד
  • מעט פלפל צ'ילי קצוץ דק (אופציונלי)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. לבנה רוזטי

    מתכון מושלם! ❤️❤️❤️

  2. רונית

    מחפשת מליות נוספות להכין פטריות פורציני ומלית בטטה אשמח למתכון אם יש ברשותך תודה

    1. בייקרי 365

      סורי, אין לי בשלוף. אולי בעתיד.

  3. ניצן

    היי 🙂
    האם יעבוד גם עם קמח כוסמין לדעתך?

    1. בייקרי 365

      צריך אלסטיות גבוהה אז אני לא בטוח שיעבוד אבל שווה לנסות.

  4. אתי

    הי באיזה קמח מדובר?

    1. בייקרי 365

      קמח לבן רגיל

השאר תגובה