מתוך כל כך הרבה מתכונים לעוגות מפנקות לחג, רק אחת זוכה בכל שנה לתואר עוגת החג שלנו. אז הנה אנחנו חושפים אותה – "אקזוטיקה" בהשראת האמנית הקנדית קסניה פנקינה (תעקבו באינסטגרם @ksenia.penkina). שכבות של מוס קוקוס ושוקולד לבן מעודן, קומפוט תות וקומפוט מנגו-פסיפלורה על מצע של שוקולד לבן קראנצ'י. יפהפייה מבחוץ, עוצרת נשימה מבפנים….

IMG_0695_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

קומפוט פסיפלורה מנגו
110 גרם מנגו טרי טחון או מחית מנגו
120 גרם מחית פסיפלורה (רצוי לערבב פנימה מעט תוכן של פירות טריים בשביל הגרעינים)
6 גרם פקטין NH
42 גרם סוכר

  • שמים את המנגו והפסיפלורה בסיר ומחממים ל-40 מעלות
  • מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים עד לרתיחה תוך ערבוב וממשיכים לבשל עוד כדקה
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד לרינג בקוטר 12 ס"מ. מקפיאים כשעתיים.
  • בגרסה כשרה לפסח, אם לא מוצאים פקטין NH כשר, מחממים מעט את המחית ומוסיפים פנימה 5 גרם ג'לטין שהושרו קודם 10 דקות ב-30 גרם מים קרים. אין צורך להמשיך לבשל במקרה הזה, רק לצקת אל הרינג ולהקפיא

קומפוט תות שדה
250 גרם תותים טחונים למחית
110 גרם סוכר
6 גרם פקטין NH

  • מכינים רינג בקוטר 16 ס"מ. מחלצים את קומפוט המנגו הקפוא ומניחים במרכז הרינג
  • שמים את התותים בסיר ומחממים ל-40 מעלות
  • מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים עד לרתיחה תוך ערבוב וממשיכים לבשל עוד כדקה
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד אל הרינג על גבי הקומפוט הקפוא עד לכיסוי מלא. מקפיאים כשעתיים.
  • בגרסה כשרה לפסח, אם לא מוצאים פקטין NH כשר, מחממים מעט את המחית ומוסיפים פנימה 5 גרם ג'לטין שהושרו קודם 10 דקות ב-30 גרם מים קרים. אין צורך להמשיך לבשל במקרה הזה, רק לצקת אל הרינג ולהקפיא

מוס קוקוס-שוקולד לבן מעודן
90 גרם חלב קוקוס
100 גרם שמנת מתוקה (1)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים
250 גרם שוקולד לבן
25 גרם מיץ לימון או ליים
100 גרם שמנת מתוקה (2)

  • משרים את הג'לטין במים כ-10 דקות
  • מחממים חלב קוקו ושמנת מתוקה (1) עד לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה את הג'לטין. מערבבים היטב.
  • יוצקים את התערובת על גבי השוקולד ומבלנדרים היטב לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומבלנדרים היטב
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
  • מכינים רינג בקוטר 20 ס"מ עם שקף מסביב. מחלצים את שתי שכבות הקומפוט הקפוא ומניחים במרכז הרינג
  • יוצקים את המוס לכיסוי מלא של הקומפוט. מקפיאים כמה שעות ורצוי ללילה

בסיס שוקולד לבן קראנצ'י
75 גרם שוקולד לבן
100 גרם פצפוצי אורז

  • ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים אותו עם פצפוצי האורז
  • משטחים את התערובת בתחתית של רינג בקוטר 20 ס"מ ומעבירים למקרר לחצי שעה

גלייז שקוף (אופציונלי)
100 גרם נפאז' נייטרלי
30 גרם מים

  • שמים את הנפאז' והמים בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שמתקבל זיגוג שקוף וללא גושים
  • הופכים את העוגה (הקומפוט כלפי מעלה) ויוצקים עליה מיד את הגלייז רק על החלק העליון (מבלי לחלץ את העוגה מהרינג)
  • מחזירים למקפיא למספר דקות

הרכבה:

  • מחלצים את העוגה מהרינג ומהשקף ומניחים אותה על הבסיס הקראנצ'י
  • שומרים במקפיא ומפשירים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 43 תגובות

  1. שמחה

    אפשר לשים מנגו קפוא של פריגת?

    1. בייקרי 365

      פחות מומלץ כי הוא כבר מכיל סוכר ומתוק. אם אין ברירה ואת מחליטה כן להשתמש, תפחיתי מכמות הסוכר שבמתכון.

      1. שמחה

        תודה.

  2. הילה

    אני יודעת שזו הערה משעשעת, אבל שמים לב שאתה מתכנת כי אתה מקפיד על הזחה במתכונים! 😉
    חוץ מזה, נראה פשוט מדהים ומקורי בטירוף.

    1. בייקרי 365

      חחח לא יודע אם זה בגלל שאני מתכנת או בגלל הOCD… חג שמח!

  3. לירם

    היי דרור,
    האם אפשר להשתמש בכמות של מנגו גם במקום הפסיפלורה כדי לעשות את השכבה הזאת מנגו לחלוטין?

    תודה!

  4. אניה

    היי דרור
    הכמות של הסוכר בקומפוט תותים לא אמתית.. עשיתי את זה זרקתי. אפילו לטעום את זה אי אפשר מרוב סוכר, כל כך מתוק. עכשיו יושבת וחושבת איך אני ממשיכה..ואני באמצע תהליך..

    1. בייקרי 365

      לא טועמים את זה לפני שזה עובר את כל התהליך. החימום וקירור חשובים לטעם הסופי. העוגה לא יוצאת מאוד מתוקה בסוף אלא מאוזנת.

  5. אניה

    תודה על תשובתך. אבל הורדתי סוכר בקומפוט גם ל-42 גר. מקווה שיהיה בסדר. כי כבר אי אפשר לתקן , העוגה כבר במקפיא.

  6. אניה

    היי דרור,
    האם אפשר להחליף חלב קוקוס בקרם קוקוס?
    תודה

  7. אניה

    תודה רבה לך על התשובות המהירות שלך !!! כבר עשיתי כמה עוגות מהבלוג שלך, הכל יצא טעים מאוד !

  8. חגית

    הי הכנתי את העוגה וציפיתי עם הנפאג ואז הנפאג יצא מהמקפיא במקום שקוף הוא אטום
    האם אחרי הפשרה הוא יחזור להיות שקוף? תודה🙏🏻

    1. בייקרי 365

      כן, אחרי הפשרה הוא חוזר להיות שקוף

      1. חגית

        תודה רבה יצא פצצה

  9. קלי

    היי העוגה הזאת מסובכת?
    אני ילדה בת 14 ומאוד אוהבת להכין עוגות והחלום שלי הוא להיות קונדיטורית!
    אבל אני לא למדתי אף פעם אפיה אני רק מכינה בבית….
    העוגה הזאת מאוד מפחידה אותי היא נראת סופר מסובכת ואני חוששת

    1. בייקרי 365

      לא מאוד מסובכת. אם תעקבי אחרי כל ההוראות אני בטוח שתצליחי. בהצלחה!

  10. מירי

    היי, בעונה הזו, באיזה פרי ניתן להשתמש במקום תות השדה?

    1. בייקרי 365

      אפשר להשתמש בפירות יער קפואים – פטל למשל. קונים בסופר וקוצצים/טוחנים.

  11. מירי

    תודה. אנסה לחג

  12. אנונימי

    אפשר להחליף את החלב קוקוס במשהו אחר?
    אני ממש לא אוהב קוקוס

    1. בייקרי 365

      כן, בחלב רגיל או בשמנת

  13. אנונימי

    יש סיבה שאת שמצפים רק את הלמעלה של העוגה?
    לא היה יותר יפה לצפות הכול?

    1. בייקרי 365

      הציפוי נראה פחות טוב על הדפנות וגם בגלל סוג הציפוי, יותר קשה לו להיתפס על הדפנות

  14. אלירן

    שלום,
    רציתי לדעת עם יש אפשרות להכין את העוגה פרווה ואם כן אז איך? תודה מראש

    1. בייקרי 365

      אין דרך פשוטה להכין את העוגה פרווה

  15. מירי

    נראה מדהים, אנסה מחר לשבת. מבחינת פרופורציה, היא תצא טוב במראה גם אם אשתמש ברינגים 14,18,22?
    וכן, אפשר במקום התותים להשתמש במחית קסיס?
    ושאלה אחרונה – מהי כמות הפסיפלורה (הפרי) שאתה מוסיף והאם חלק מהכמות הכוללת (120גר)?
    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      לגבי המראה, נראה לי שיעבוד. צריך לנסות.
      קסיס עלול להיות חמוץ מדי. עדיף פטל או קסיס ופטל חצי חצי.
      לגבי הפסיפלורה, מעט יחסית 20-30 גרם וזה חלק מהכמות הכוללת של 120 גרם. זה רק בשביל המראה של הגרעינים.

  16. מירי

    תודה רבה על התגובה המהירה 🙂

  17. מירי

    היי, כבר הכנתי את העוגה הזו והיא יצאה מדהיםםם. אני רוצה להכין שוב ויש לי 2 שאלות. אני רוצה לגוון עם התחתית של פצפוצי האורז , יש אפשרות לתחתית אחרת? תתאים התחתית שקדים מ"קחי לך דובדבנים ושקדים"?
    ושאלה שניה – בפעם שעברה שהכנתי, לא היתה עונה של תותים אז הכנתי עם פירות יער. עכשיו כשיש תותים, טוחנים אותם ומעבירים במסננת דקה או לא צריך להעביר במסננת?

    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      היי מירי, תודה רבה!
      תחתית השקדים תתאים כאן מאוד. את התותים מספיק רק לטחון, לא צריך לסנן. זה דווקא נחמד שיש קצת מרקם מעניין.

  18. תמר גמליאל

    היי דרור,
    האם אפשר להשתמש במחית תותים קפואה לקומפוט?
    האם אפשר להחליף את פצפוצי האורז בפאייטה?
    תודה ושבת שלום 🙂

    1. בייקרי 365

      כן, על שניהם

  19. איריס

    היי דרור, האם אפשר להוסיף קוקוס טחון למוס קוקוס על מנת לקבל טעם ומרקם יותר קוקוסי? ואם כן כמה להוסיף על מנת שלא יפגום ביציבות המוס?

    1. איריס

      אולי להשתמש במחית קוקוס…?

      1. בייקרי 365

        אפשר להוסיף קוקוס טחון וגם להשתמש במחית קוקוס, שניהם יתנו טעם יותר מודגש של קוקוס

  20. נטלי

    היי.. הכנתי במקביל את שני הקומפוטים, לא שמתי לב שאני צריכה להכין את קומפוט התותים רק לאחר שהקומפוט השני קפוא.. יש אפשרות לשמור את קומפוט התותים איכשהו עד שקומפוט המנגו פסיפלורה יתייצב או שעליי להכין חדש?

    1. בייקרי 365

      אפשר לשמור ולחמם אותו בעדינות כשרוצים להרכיב את ההמשך

  21. רועי

    הכנתי בפסח האחרון, ויצאה טעימה ביותר! רק דבר אחד – אחרי שהחיתוך הראשוני וההנאה של כולם החזרתי מה שנשאר למקרר, ולאחר כשעה שכבות הפרי פשוט החלו לנזול ולא שמרו על יציבות. זה אמור היה לקרות? במידה ואני מכין את העוגה כך שהיא אמורה להיות במקרר מספר שעות לפני החיתוך (אין פריזר), השכבות ינזלו גם כן?
    תודה!

    1. בייקרי 365

      היא לא אמורה לנזול בכלל. ייתכן והתערובת עם הפקטין לא בושלה כמו שצריך או שהפקטין היה לא טוב. אם עדיין קורה, מציע להחליף את הפקטין ו/או לשים כמות קצת יותר גדולה. חשוב להשתמש בפקטין NH ולא פקטין אחר.

להגיב על מירילבטל