חיתוכיות בראוניז סופר פאדג'יות עם קראנץ' קשיו ומקדמיה – תענוג שוקולדי שנמס בפה וטעם אגוזי משובח שעושה חשק לעוד! ויש גם גרסה כשרה לפסח וגרסה ללא גלוטן…
חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מקדמיה
100 גרם קשיו
200 גרם ביצים
200 גרם סוכר
1 גרם מלח
25 גרם אבקת קקאו
150 גרם קמח
מעט תמצית וניל
- קולים את האגוזים ב-180 מעלות כ-8 דקות. מצננים וקוצצים גס.
- ממיסים במיקרוגל יחד את השוקולד והחמאה ומניחים בצד להתקרר ל-40 מעלות
- מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מקפלים פנימה את תערובת השוקולד והחמאה
- מנפים יחד את הקמח עם אבקת הקקאו ומקפלים אל הבלילה
- יוצקים את התערובת אל תבנית מלבנית משומנת או מצופה בנייר אפייה
- אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומצננים היטב
- מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
- בגרסה כשרה לפסח, אפשר להחליף את הקמח ב-75 גרם קמח מצה ו-75 גרם קורנפלור
- לגרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח ב-100 גרם אבקת שקדים ו-50 גרם קמח תפוחי אדמה
באיזה שלב מתווספים האגוזים לבלילה?
בסוף כשהיא מוכנה
כשאתה כותב "שוקולד מריר", לכמה אחוזי קקאו אתה מתכוון במתכון הזה?
אני רואה שברוב המתכונים אתה לא מציין זאת, לדעתי זה יעזור.
אם נדרש שוקולד עם אחוזים מסוימים אני מציין במפורש. אם אני לא מציין אז זה סימן שכל שוקולד ילך. בדרך כלל אני עובד עם השוקולד של קליבו שהוא 67% והוא מאוזן מאוד מבחינת טעם ומרקם.
תודה על התגובה,
אתה מתכוון ל: 67.4% MADAGASCAR Callebaut ?
אם אפשר לשאול – מאיפה אתה קונה אותו בארץ?
סליחה, טעות שלי. הוא 54%. זה השוקולד מריר הרגיל של קליבו. אפשר להשיג אצל מר קייק: http://www.mrcake.co.il/items/369673-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%95-54-5-1-%D7%A7-%D7%92-%D7%9B%D7%A9%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%A9%D7%92%D7%97%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%93-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3-Callebaut