רוגלעך קטנטנים מבצק בבקה קלאסי, מדופפים ומפוצצים במילוי. הנשנוש האולטימטיבי ואחד הדברים השווים שהורישה לנו יהדות גרמניה (וגם לכל העולם!).
חומרים לכ-50 יחידות:
120 גרם חלב (חצי כוס)
מעט תמצית וניל
2 ביצים גודל L
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
6 גרם שמרים יבשים (1/2 כף) או 20 גרם שמרים טריים
75 גרם סוכר (1/3 כוס + כף)
קמצוץ מלח
80 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למריחה: כל ממרח שוקולד או אגוזים או אחר אהוב שמתאים לאפייה
סירופ סוכר:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
- שמים בקערת מיקסר את החלב, הווניל והביצים
- מערבבים בקערה נפרדת את האבקת: קמח, שמרים, סוכר ומלח ומוסיפים אל קערת המיקסר
- מתחילים ללוש עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה את החמאה עד שהיא נטמעת פנימה
- ממשיכים ללוש עוד כ-7-8 דקות עד שניתן בקלות למתוח את הבצק למצב שהוא דק מאוד וכמעט שקוף
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים לתפיחה כ-30-40 דקות במקום חמים
- משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר עד 24 שעות)
- מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X55 ס"מ ומניחים אותו כשהצד הצר פונה אלינו
- מורחים על כל הבצק שכבה דקה של ממרח אהוב (אני השתמשתי בממרח האגוזים החדש של שוקולד השחר – מעולה!)
- מקפלים את השליש העליון של הבצק כלפי מטה ואז את השליש התחתון מעל השליש העליון
- מסובבים את הבצק רבע סיבוב ומרדדים אותו שוב למלבן בגודל 20X55 ס"מ
- חוזרים פעם נוספת על מריחה של שכבת ממרח וקיפול לשני שלישים ומסובבים שוב את הבצק רבע סיבוב
- מרדדים את הבצק שקיבלנו לעלה דק מאוד בגודל 38X71 ס"מ
- אם הבצק מתכווץ חזרה ומסרב להימתח, נותנים לו מנוחה של כ-10 דקות וממשיכים שוב. ייתכן שתצטרכו לתת לו מנוחה פעמיים לפני שתצליחו להגיע לגודל הרצוי
- מחלקים את הבצק על הצד הצר לשלוש רצועות ארוכות ברוחב 12 ס"מ
- מסמנים מצד אחד של הרצועה חריצים ברוחב 6 ס"מ ומהצד השני גם חריצים ברוחב 6 ס"מ אבל בהיסט של 3 ס"מ מקצה הבצק
- חותכים מחריץ בצד אחד לחריץ בצד השני הלוך ושוב לקבלת כ-12 משולשים
- עושים חריץ קטן בבסיס של כל משולש ונותנים לבסיס מתיחה קטנה. מגלגלים את המשולש לצורת קרואסון.
- מסדרים את הרוגלעך על מגש עם נייר אפייה במרווחים ומברישים פעם ראשונה בביצה טרופה עם כף מים
- מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים לתפיחה במקום חמים כשעה עד שעה וחצי
- בינתיים מכינים סירופ סוכר – שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים.
- מברישים שוב בביצה הטרופה ואופים ב-160 מעלות כ-15 דקות
- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר