אין דבר ביתי יותר מנצנצת יפה של עוגיות על השיש ולי יש חיבה מיוחדת לעוגיות כי הן קלות להכנה, קלות לאיכסון ונותנות פתרון נהדר לאורחים לא צפויים, קפה של הבוקר או סתם נשנוש באמצע היום.
העוגיות האלה שוקולדיות במיוחד, לא מתוקות מדי, פריכות בנגיסה ויחד עם זאת נימוחות ופשוט נמסות בפה.
אני מאוד אוהב את השילוב של שוקולד עם פקאן ונגיעות של קפה אבל מי שלא אוהב את הפקאן יכול להחליף בכל סוג אחר של אגוזים או להמיר לעוד שוקולד צ’יפס.

chocolate_cookies.jpg

עוגיות פאדג׳ שוקולד עם שבבי פקאן ומלח מלדון ללא גלוטן
25-30 עוגיות/הכנת הבצק יום לפני

340 גרם שוקולד מריר 60%
50 גרם חמאה
2 כפיות אבקת נס קפה
125 גרם סוכר לבן
125 גרם סוכר חום כהה
42 גרם קורנפלור
3.75 גרם אבקת אפייה (3/4 כפית)
2 גרם מלח מלדון
3 ביצים
115 גרם שוקולד צ׳יפס או שוקולד קצוץ
55 גרם פקאנים קצוצים גס

  •  על בן מרי להמיס את השוקולד יחד עם חמאה ולהוסיף אבקת נס קפה. לערבב.
  • בקערה נפרדת לערבב יחד את היחומרים היבשים: שני סוגי סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
  • בקערה גדולה לטרוף את הביצים, להוסיף את החומרים היבשים ולטרוף היטב לקבלת תערובת מעט תפוחה.
  • להוסיף את השוקולד המומס ולערבב עד לאחידות.
  • להוסיף שוקולד צ׳יפס ופקאנים קצוצים ולקפל אל התערובת בזהירות.
  • לכסות בניילון נצמד ולשים את הבצק במקרר ללילה או 6 שעות לפחות להתייצבות.
  • לחמם תנור ל 190 מעלות או 175 מעלות טורבו.
  • בעזרת הידיים ליצור כדורים במשקל של 30 גרם ולהניח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשמור על מרווחים גדולים כי העוגיות משתטחות באפייה.
  • לאפות 12-15 דקות עד שהעוגיות יציבות אך במרכז עדיין רכות במגע.
  • לצנן כמה דקות ולהעביר לצינון מלא על גבי הרשת.
  • לשמור בקופסא אוטומה בטמפ׳ החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אורלי

    העוגיות השתטחו לי לגמרי! (ממש חביתות….) מה יכולה להיות הסיבה לזה?

השאר תגובה