הטארט הזה הוא השלמות בהתגלמותה. שלל אגוזים וצנוברים בקרמל דבש מענג נחים באלגנטיות בתוך קלתית פריכה וכיפית. אין מצב שלא בא לכם לרוץ עכשיו למטבח ולהכין כזה…

 

IMG_1082_2.JPG

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20-22 ס"מ

לקלתית:
190 גרם קמח (כוס ושליש)
6 גרם סוכר (כפית וחצי)
2 גרם מלח (רבע כפית)
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים מאוד (1/4 כוס)

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים בהדרגה את המים רק עד שהבצק מתאחד (ייתכן ולא תצטרכו את כל המים)
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה דק  בקוטר כ-30 ס"מ ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה
  • מרפדים תבנית או רינג בקוטר 20-22 ס"מ עם הבצק וחותכים או מעצבים את השוליים העודפים
  • מניחים נייר אפייה ברינג ומניחים בפנים משקולות (אפשר גם חומוס או שעועית)
  • אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות, מסירים את המשקולות והנייר וממשיכים לאפות עוד 8 דקות
  • מצננים לחלוטין

למלית אגוזים וקרמל דבש:
60 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס (חצי כוס)
60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)
60 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (חצי כוס)
60 גרם צנוברים (חצי כוס)
40 גרם סוכר לבן
40 גרם דבש
40 גרם גלוקוז או סירופ תירס
קמצוץ מלח
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם שמנת מתוקה
1 ביצה

  • שמים את הסוכר, הדבש,  הגלוקוז והמלח בסיר ומחממים על אש בינונית עד שהתערובת רותחת וכל הסוכר נמס
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה, מערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין
  • מניחים את התערובת להתקרר לטמפרטורת החדר כחצי שעה
  • מערבבים פנימה את הביצה והשמנת המתוקה
  • מערבבים יחד את כל האגוזים ומסדרים אותם בשכבה אחידה בתחתית הקלתית
  • יוצקים מעל את המלית ומוודאים שהיא מגיעה עד למטה ונכנסת בין האגוזים
  • אופים בתנור ב-180 מעלות כ-35-40 דקות, בחצי הדרך מכסים את העוגה מלמעלה בנייר כסף על מנת למנוע השחמת יתר
  • מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה