הלחם השווה

קבלו את ה-לחם! הוא יפה, אלגנטי, מרשים ובה בעת גם מלא בטעמים עמוקים ועשירים של תערובת דגנים וגרעינים. הוא לא קשה להכנה אבל גם לא נופל מלחם שתקנו במאפיית בוטיק. ושיטת ההכנה שלו גם מבטיחה שתוכלו ליהנות מהטריות שלו במשך כמה ימים. אל תפספסו את הלחם הכי שווה בסביבה…

IMG_1113_2

חומרים לשתי תבניות או רינגים בקוטר 20 ס"מ

פוליש (מכינים יום לפני):
100 גרם קמח
100 גרם מים
1 גרם שמרים

  • מערבבים את כל החומרים יחד עד שלא רואים יותר את הקמח
  • מכסים את הקערה בשקית גדולה ומניחים בטמפרטורת החדר ל-8 שעות (אפשר לילה)
  • לאחר מכן, ניתן לשמור את הפוליש במקרר עד 24 שעות נוספות

ללחם:
370 גרם קמח לחם
130 גרם קמח כוסמת (קונים בחנויות טבע, אם לא משיגים אפשר להחליף בקמח כוסמין)
250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח שיפון
1000 גרם מים
200 גרם תערובת גרעינים (שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן, גרעיני
200 גרם פוליש
2 גרם שמרים יבשים או 6 גרם שמרים טריים
20 גרם דבש
20 גרם מלח

לציפוי:
מעט שמן
מעט מים
100 גרם תערובת גרעינים (כמו למעלה)

  • שמים בקערת מיקסר את המים, הדבש והפוליש ואת השמרים אם משתמשים בטריים
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמחים עם המלח והשמרים אם משתמשים ביבשים
  • יוצקים את תערובת הקמחים אל המיקסר ולשים עם וו לישה כ-5 דקות
  • מוסיפים את תערובת הגרעינים ולשים עוד כ-5 דקות
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר
  • מניחים נייר אפייה על מגש (אם משתמשים בתבנית אז מניחים עיגול של נייר אפייה בתחתית התבנית)
  • באמצעות מברשת משמנים את דפנות הרינג או התבנית עם שמן
  • מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים חצי לכל התבנית (הבצק מעט נוזלי ודביק וזה בסדר)
  • עם ידיים רטובות דוחסים אותו כלפי מטה ומשטחים אותו יפה בתבנית
  • מכסים את התבניות עם שקית ומניחים לתפוח עוד כשעה
  • מחממים תנור ל-190 מעלות על טורבו
  • מברישים את הבצק מלמעלה במעט מים ומפזרים את תערובת הגרעינים הנוספת
  • אופים 50 דקות ומצננים לחלוטין. מחלצים מהתבנית וזוללים!
מודעות פרסומת

השאר תגובה