מגיל צעיר הייתה לי חיבה גדולה לעוגיות שבלולים קלאסיות כאלה בשני צבעים. הפעם החלטתי להכין אותן בטעמים וצבעים קצת אחרים – פיסטוק וחלבה.
בצק חלבה:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם חלבה מפוררת
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
50 גרם חלב
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם חלבה מפוררת
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
50 גרם חלב
בצק פיסטוק:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם מחית פיסטוק
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
50 גרם חלב
מעט צבע מאכל ירוק לחיזוק הצבע (אופציונלי, תלוי באיזו מחית משתמשים)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם מחית פיסטוק
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
50 גרם חלב
מעט צבע מאכל ירוק לחיזוק הצבע (אופציונלי, תלוי באיזו מחית משתמשים)
לעיטור: מעט פיסטוק גרוס
- מכינים בצק חלבה: שמים במעבד מזון את החמאה, החלבה, הקמח ואבקת הסוכר וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעתיים
- מכינים את בצק הפיסטוק באופן דומה, כאשר שמים את מחית הפיסטוק במקום החלבה
- משחררים את שני הבצקים מהניירות ומניחים אחד על השני
- מגלגלים אותם יחד לקבלת גליל ארוך
- מברישים את הגליל במעט מים ומגלגלים אותו בפיסטוק הגרוס
- מעבירים את הגליל למקפיא לשעה
- פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ ומסדרים אותן על מגשים עם נייר אפייה
- אופים ב-150 מעלות כ-20 דקות
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
תודה על מתכון כל כך מדויק ומוצלח! העוגיות יצאו משובחות.
איזה כיף! ❤️
יש גרסה פרווה אולי?
לצערי לא
שלום! מה הכמות שיוצאת מהמתכון?
וגם- אם אני רוצה לשים גרידת לימון במקום החלבה- מה להוסיף לבצק כדי שלא ייפגע המרקם?
כ-40-50 עוגיות. אם מורידים את החלבה אז להוסיף כמות שווה של חמאה.