חמאת בוטנים וריבה כבר מזמן הפך לשילוב טעמים אמריקאי קלאסי וסופר פופולרי והוא גם ממש טעים! כאן הוא מגיע בעוגה מגניבה עם ריבת פטל, קראמבל בוטנים וזיגוג של חמאת בוטנים מענג מעל הכל…

IMG_1240_2.JPG

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20-22 ס"מ

לקראמבל:
40 גרם קמח (1/3 כוס)
50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)
60 גרם חמאת בוטנים (1/4 כוס)
20 גרם חמאה
40 גרם בוטנים קלויים וקצוצים (1/3 כוס)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת קראמבל גס
  • שומרים במקרר עד לאפייה

לעוגה:
110 גרם חמאה רכה
190 גרם קמח (1 וחצי כוסות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים
מעט תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
120 גרם רוויון (אפשר יוגורט או חלב אם אין)
240 גרם ריבת פטל (3/4 כוס)

לזיגוג: חמאת בוטנים

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח
  • מקפלים את האבקות ואת הרוויון לסירוגין כאשר מתחילים ומסיימים באבקות
  • יוצקים חצי מכמות התערובת לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ משומנת ומקומחת קלות
  • מורחים מעל התערובת את הריבה (אפשר לחמם אותה קלות כדי שתהיה יותר קלה למריחה)
  • יוצקים מעל הריבה את יתרת התערובת
  • מפזרים מעל הכל את הקראמבל ומכניסים לתנור. אופים ב-180 מעלות כ-40-45 דקות
  • מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר
  • מחממים מעט את חמאת הבוטנים עד שהיא נוזלים ומזלפים אותה בפסים דקים ביד חופשית על גבי העוגה
  • פורסים את העוגה למשולשים ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה