חברתי הטובה יאנינה מסטודיו פקאל'ה משתפת אותי ואתכם במתכון הנפלא הזה לטארט לימון מודרני וסופר טעים. פריך שקדים, קרם שקדים והדרים, קרם לימון וקישוטי מרנג. לוק הורס ושילוב טעמים מושלם!
חומרים לרינג בקוטר 18 ס"מ
בצק פריך
260 גרם קמח
150 גרם חמאה
1/4 כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים
בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים חמאה חתוכה לקוביות קטנות.
מוסיפים קמח, סוכר, מלח ואבקת שקדים ומערבבים עד שהתערובת במרקם פירורי. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה
מרדדים את הבצק בין שני דפי גיטרה עד לעובי של 3 מ"מ. מקררים.
משמנים עם חמאה את הרינג. חותכים את הבצק כך שיתאים לגודל התבנית. מיישרים היטב ומקפיאים לפחות לשעה לפני האפייה. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות.
קרם שקדים הדרים
100 גרם חמאה
גרידת מלימון אחד
גרידת מתפוז אחד
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
מערבבים חמאה רכה, גרידות, אבקת סוכר ואבקת שקדים. מוסיפים ביצים ומעבדים עד שנוצרת תערובת חלקה.
קרם לימון
4 גרם ג'לטין (+ 20 גרם מים)
210 גרם מיץ לימון
70 גרם סוכר
220 גרם ביצים
חופן עלי נענע
160 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאת קקאו
משרים את הג'לטין במים.
מניחים בסיר מיץ לימון, סוכר, עלי נענע וביצים ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת. . מניחים במד ליטר את הג'לטין, שוקולד לבן וחמאת קקאו ויוצקים את הקרם המבושל. וטוחנים היטב לאמולסייה. מעבירים לכלי נקי ומקררים.
מרנג
250 סוכר
100 גרם חלבון
מבשלים חלבונים וסוכר על באן מארי עד המסת הסוכר
מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
מזלפים טיפות ומורחים עם החלק האחורי של הכפית.
מפזרים סוכר צבוע ואופים כשלוש שעות בתנור שחומם מראש ל80 מעלות.
הרכבה
ממלאים את הטארט עד 1/3 גובה עם הקרם שקדים ואופים כ15 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
לאחר קירור, טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הקרם לימון וממלאים את הטארט עד הסוף. את היתרה מעבירים לשק זילוף מצוייד בצנתר חלק, מזלפים טיפות של הקרם לימון על הטארט.
קישוטים – מרנג, עלי נענע, פלחי ליים, פלחי לימון, דפי זהב, פרחים בצק סוכר.
לאיזה גודל של תבנית המתכון מיועד?
18 ס"מ
היי
מה גודל הרינג ?
תודה רבה וזה נראה מעלף
18 ס"מ
האם ניתן להכין את הקרמים כמה ימים מראש ולהקפיא? וביום ההרכבה להפשיר?
כן, לא אמורה להיות בעיה להקפיא ולהפשיר במקרר
הקרם לימון יציב אחרי קירור – יכול להיות הקרם בסיס בסיינט הונורה למשל?
כן
האם חמאת קקאו הכרחית או שאפשר משהו במקום?
האם אפשר להחליף את חמאת הקקאו בחמאה 1:1?