כנאפה מדומה

פוסט הכנאפה המעולה שהעלתה הבלוגרית המדהימה פיית העוגיות השבוע הוביל אותי להמציא את העוגה המפתיעה הזאת, כנאפה מדומה, אם תרצו. שתי שכבות של עוגיית סוכר חום קראנצ'ית וביניהן מלית גבינה חמימה, מתקתקה ונמתחת. ולגימור, מעט סירופ סוכר וקצת שברי פיסטוק. כוס תה עם נענע ליד ואתם מסודרים…

IMG_1458_2.JPG

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22 ס"מ

לעוגיית סוכר חום:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם סוכר חום בהיר
2 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח

  • שמים בקערת מיקסר את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • קורצים שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ ושומרים במקרר עד להרכבה

למלית:
240 גרם חלב
120 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
20 גרם סולת
5 גרם קמח
5 גרם קורנפלור

  • בקערה קטנה טורפים יחד מעט מהחלב עם הסולת, הקמח והקורנפלור
  • בסיר מערבבים חלב, שמנת מתוקה, סוכר ווניל ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים פנימה את תערובת הקורנפלור ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה
  • מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר

לסירופ סוכר:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר

  • שמים את המים והסוכר בכוס ומביאים לרתיחה
  • מבשלים עוד דקה או שתיים עד שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש
  • מצננים לטמפרטורת החדר

להרכבה:
200 גרם מוצרלה מגורדת
מעט פיסטוקים שבורים גס

  • בתחתית של תבנית בקוטר 22 ס"מ מניחים דיסק אחד של עוגיית סוכר חום
  • יוצקים מעל כמחצית מהקרם המבושל ומפזרים מעל שכבה אחידה של גבינת המוצרלה
  • יוצקים מעל הגבינה את יתרת הקרם המבושל ומסיימים עם דיסק נוסף של עוגיית סוכר חום
  • מהדקים היטב ומברישים את החלק העליון במעט חלמון טרוף
  • אופים ב-160 מעלות כ-40-45 דקות
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה מברישים את החלק העליון במעט סירופ סוכר מצונן
  • מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומחלצים מהתבנית
  • מעטרים במעט פיסטוקים שבורים

 

מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. רותם

    היי! נראה מעולה, וגם הכנה פשוטה. באיזה גבינות ניתן להשתמש פרט למוצרלה?

    1. בייקרי 365

      גבינה מוצרלה הכי מתאימה כאן בגלל המרקם האלסטי שהיא נותנת. אפשר גם להשמיט אותה ולקבל מרקם אחר.

השאר תגובה