טארט השוקולד הפשוט מקבל כאן טוויסט מעניין עם קלתית מקמח כוסמת בעלת מרקם מאוד מיוחד וכוסמת קלויה שנותנת טעם אגוזי עמוק לכל ביס וגם מתפצפצת בפה. מבוסס על מתכון של ניקולאס פאצ'יילו, הקונדיטור של מלון היוקרה Prince de Galles בפריז.
חומרים ל-4 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ
בצק פריך כוסמת
100 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת סוכר
20 גרם אבקת שקדים
2 גרם מלח
40 גרם חלמונים (2 מביצים בגודל L)
170 גרם קמח כוסמת
- אם לא מוצאים קמח כוסמת, אפשר לקלות כוסמת בתנור כ-10 דקות ב-180 מעלות, לצנן ולטחון לאבקה דקה
- שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מוסיפים פנימה את יתרת החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן גדול בעובי 3 מ"מ ומעבירים לקירור לשעה
- משתמשים בבצק לריפוד 4 רינגים או תבניות בקוטר 8 ס"מ
- מעבירים למקרר לשעה ואופים ב-160 מעלות 12-14 דקות. מצננים.
גנאש שוקולד מריר
85 גרם שמנת מתוקה
15 גרם סירופ גלוקוז
15 גרם דבש
75 גרם שוקולד מריר 70%
10 גרם חמאה
- מחממים את השמנת, הגלוקוז והדבש לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד כשהוא מומס
- מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק
- מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת
הרכבה
100 גרם כוסמת חומה יבשה
20 גרם שוקולד מריר מומס
מלח
- קולים את הכוסמת היבשה במחבת עד שהיא נפתחת מעט כמו פופקורן
- מורחים את התחתית של כל קלתית במעט שוקולד מומס ומפזרים מעט כוסמת קלויה בתחתית
- ממלאים את הטארטלטים בגנאש עד לשפתם ומפזרים מעל מעט כוסמת קלויה וקמצוץ מלח (רצוי פרחי מלח)
תודה על המכון המיוחד🌷יש לי כוסמת לא קלויה זה מתאים?כששופכים גנש על הקוסמת היא לא מתרככת ?
את יכולה לקלות את הכוסמת בעצמך. 15-20 דקות בתנור ב-180 מעלות.
הכוסמת לא מתרככת בתוך הגנאש כי הוא מתייצב
פניתי אליך אם יש לך רעיון מה עושים אם קרם נוגט התפצל לשמן ותחתית קשה כמו אבן! האם אפשר באיזו דרך להפוך את זה חזרה לקרם? תודה
טוחנים הכל במעבד מזון והוא חוזר לקדמותו
שלום, מתקון נראה מעולה, רק שאלה-אפשר להכין טארט אחד בגודל 24סמ? אפיה היא פעם אחד או פעמיים?
אין בעיה להכין טארט גדול. אופים פעם אחת.
היי, קודם כל – בלוג ת ע נ ו ג !
שאלה לי, באיזה תבנית נאפו הטארטים כאן? (האם רינג בקוטר 8 יתאים?)
כן, 8 ס"מ
קראתי שוב (הפעם ביסודיות..) את המתכון ותשובה בפנים.
תודה
שאלה, איפה ניתן להשיג סירופ גלוקוז בודאות?
ושאלה נוספת אם יש אופציה להפוך את המתכון לפרווה?
סירופ גלוקוז קונים בחנויות מתמחות באפייה. בוודאות יש אצל מר קייק.
אפשר להחליף אותו בסירופ תירס שאותו אפשר לפעמים למצוא בסופר.
לגבי פרווה, אפשר להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס ואת השמנת בגנאש בקרם קוקוס, אבל זה יוסיף מן הסתם לקינוח טעם של קוקוס.
אפשר לוותר על הגלוקוז איכשהו?
להחליף בסוכר