עוגיות שמפרות את כל ההיגיון שאנחנו מכירים – עוגיות ופאדג'יות שמזכירות בראוניז טוב אבל ללא מרכיבים שאנחנו מחשיבים אותם כבסיסיים במתכונים כאלו, כמו קמח, חמאה או חלמונים. העוגיות האלה לגמרי צריכות להיכנס לרפרטואר שלכם כי הן טעימות למות ובה בעת ללא גלוטן, ללא לקטוז (כלומר, פרווה) וכשרות לפסח!
חומרים לכ-30 עוגיות
275 גרם אגוזי מלך (2 ו-3/4 כוסות)
350 גרם אבקת סוכר (3 כוסות)
70 גרם אבקת קקאו איכותית (חצי כוס ועוד 3 כפות)
1/4 כפית מלח
חלבונים מ-4 ביצים בגודל L
מעט תמצית וניל
- מחממים את התנור ל-180 מעלות וקולים את האגוזים כ-8-9 דקות. מצננים וקוצצים גס.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את האגוזים הקצוצים עם אבקת הסוכר, אבקת הקקאו והמלח
- מוסיפים את החלבונים ותמצית הווניל ומערבלים כ-2-3 דקות לקבלת תערובת חלקה וסמיכה
- מסדרים 3 תבניות עם נייר אפייה. שמים כף מהבלילה עבור כל עוגייה ומסדרים במרווחים על גבי התבנית, כ-12 עוגיות לתבנית תנור.
- מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כ-14-16 דקות.
- מעבירים לרשת לצינון לחלוטין לפני שמנתקים את העוגיות מנייר האפייה
לא חסר סוכר?
לא, יש אבקת סוכר ולא מעט
יש מצב לעשות בלי האגוזים? שיתאים לילדים? צריך להחליף במשהו אחר?
אין כל כך במה להחליף כאן כי אחרת אין "בשר" בעוגיות