טארט שוקו-לימון

קרוסאובר בין שני טעמים מאוד אהובים עליי – שוקולד ולימון והכל בקינוח אחד. טארט מבצק שקדים פריך במילוי גנאש שוקולד מריר וקרם לימון עשיר.

IMG_1530_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18-20 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה
  • מערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים עד שמתאחד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ
  • מקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג או תבנית בגודל הרצוי, מקפיאים
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות

גנאש שוקולד מריר:
170 גרם שמנת מתוקה
30 גרם גלוקוז או סירופ תירס או דבש
150 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה

  • מביאים את השמנת והסירופ לרתיחה
  • יוצקים על גבי שוקולד ומבלנדרים. מחכים שיתקרר מעט ומבלנדרים פנימה את החמאה.
  • יוצקים אל התחתיות האפויות עד חצי גובה

קרם לימון
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם מיץ לימון
60 גרם חלב
120 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
170 גרם ביצים (כ-3 ביצים שלמות גודל L)
40 גרם חמאת קקאו
2 גרם מלח

  • שמים את החמאה במקפיא לכמה דקות
  • בינתיים, מביאים לרתיחה את הלימון והחלב
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הגרידה והביצים
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכה של החלב החם על הביצים וערבוב
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה
  • מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים פנימה את חמאת הקקאו, החמאה הקפואה והמלח
  • מבלנדרים את הכל יחד עד לקבלת קרם חלק ואחיד
  • יוצקים על גבי הטארטים ומעבירים למקרר ללילה להתייצבות
  • אם רוצים ניתן לקשט את הטארט במעט שוקולד מריר מומס לאחר שהתייצב

 

מודעות פרסומת

There are 5 comments

    1. בייקרי 365

      חמאת קקאו היא שומן שמייצרים מפולי קקאו. קונים את המוצר ככה בחנויות מתמחות בחומרי גלם לאפייה. אם אין, אפשר להחליף בשוקולד לבן אבל אז כדאי להפחית קצת מכמות הסוכר.

  1. אוסנת

    נראה נפלא ויצוגי! מתכונת להחליף את כל החמאות (גם החמאת קקאו) בשמן קוקוס ואת החלב בשמנת צמחית לעוגת פרווה, האם זו המרה נכונה?
    תודה עלה מתכון

השאר תגובה