עוגיות ספקולוס וג'ינדויה. אולי השם נשמע לכם כמו איזה קללה, אבל מדובר באחת העוגיות היותר אהובות עליי, עוגיות מתובלות וקראנצ'יות שמקורן בצפון אירופה (גרסה אחרת שלהן אתם מכירים בוודאי בתור עוגיות לוטוס). כאן הן באות עם עיטור קטן של ג'ינדויה – שוקולד חלב מעורבב עם מחית אגוזי לוז. והשילוב בין השניים הוא מהשמיים!
חומרים לכ-50 עוגיות
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
1 גרם מלח
2 גרם סודה לשתייה
גרידה מתפוז אחד
3 גרם קינמון
0.5 גרם פלפל לבן טחון
0.5 גרם אגוז מוסקט מגורר
0.5 גרם ג'ינג'ר מיובש טחון
0.5 גרם אניס ירוק מיובש טחון
100 גרם סוכר חום כהה
30 גרם סוכר חום בהיר
2 חלמונים
100 גרם ג'ינדויה
– בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח, המלח, הסודה לשתייה וכל התבלינים ומערבלים עם וו גיטרה לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את הסוכרים ומערבלים כמה שניות
– מוסיפים את החלמונים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
– מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3-4 מ"מ
– קורצים עוגיות באמצעות קורצן בצורה הרצויה ומסדרים על מגשים עם ניירות אפייה
– מקררים את העוגיות כשעה (או במקפיא 15 דקות)
– אופים ב-160 מעלות 15 דקות. מצננים.
– ממיסים את הג'ינדויה במיקרוגל ומעבירים לשק זילוף
– מזלפים על כל עוגיה נקודה גדולה של ג'ינדויה ומעבירים את העוגיות לכמה דקות למקרר להתייצבות
– שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
איפה אני קונה
ג'ינדויה
בחנויות מתמחות באפייה. אצל מר קייק יש בוודאות.
איך אפשר לשקול תבלינים במשקל 0.5 גרם? אולי אפשר לקבל במידות של כפיות?
זה בערך שמינית עד רבע כפית מכל תבלין. זה לא חייב להיות מדוייק.