מתי בפעם האחרונה אכלתם ענן? אז עוגת הגבינה היפנית הזאת היא הדבר הכי קרוב לזה שתמצאו. היא רכה ואוורירית ופשוט נמסה בפה ויש לה טעם גבינתי עדין שמתאים גם לאלה שלא כל כך מתים על עוגות גבינה. החומרים זמינים, ההכנה יחסית פשוטה ובאמצעות כמה טיפים שיש במתכון תקבלו עוגה גבוהה-גבוהה ואוורירית כל כך. את המתכון המושלם הזה קיבלתי מחברתי הטובה גלי משיח והוא כבר מחכה לכם שתרוצו להכין אותו.

תבנית אפיה בקוטר 20 ס"מ

חומרים:
226 גר גבינת שמנת (אני משתמש בנפוליאון 16%)
120 גרם חלב
50 גר חמאה
7 ביצים בגודל L מופרדות
75 גר קמח
25 גר קורנפלור
100 גר סוכר
גרידת לימון/תפוז (מומלץ לשלב את שניהם, ואפשר גם בלי)

  • לחמם תנור ל – 120 מעלות ולהניח בתחתית מגש עם מים עד 1/3 גובה בשלב תחתון (העוגה תונח בתוך התבנית עם המים)
  • להניח בתבנית ניר אפיה. את השוליים להעלות על הדפנות החיצוניות ולעטוף בנייר כסף כולל את התחתית.
    את הדפנות הפנימיות לרפד עם נייר אפיה בגובה 3/4 מגובה התבנית (אותם יש לשמן)
  • לשים בקלחת גבינה וחלב להמיס על אש בינונית ואז להוסיף חמאה ולערבב עד למסה אחידה.
  • בקערה גדולה לטרוף את החלמונים, זסט לימון/תפוז עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • כשמסת הגבינה אחידה והתקררה מעט להוסיף לחלמונים לאט (השוואת טמפרטורה) ולאחר מכן להוסיף דרך מסננת קמח וקורנפלור (לוודא שהמסה לא חמה אלא בטמפרטורת החדר)
  • להקציף חלבונים וכשיש בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב
  • מאחדים בין המסות עם מטרפה בעדינות ובחלקים.
  • מוזגים לתבנית ולדפוק על השיש טרם ההכנסה לתנור.
  • אופים: 20 דקות ב-120 מעלות, 15 דקות ב-150 מעלות
  • פותחים את דלת התנור ל-10 שניות להורדת הטמפרטורה וממשיכים לאפות ב-100 מעלות עוד כ-40 דקות
  • כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים עוד כ-15-20 דקות
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מקלפים את הנייר ומניחים על צלחת הגשה. העוגה יורדת מעט.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 46 תגובות

  1. טלי

    הי דרור, תודה על השיתוף!
    רציתי לוודא שהבנתי נכון את עניין התבניות והמגש – מגש עם מים בתחתית התנור + מגש/תבנית עם מים שבתוכו יושבת תבנית העוגה? תודה מראש! טלי

    1. בייקרי 365

      מגש עם מים שהעוגה יושבת בתוכו (מצופה היטב שמים לא יחדרו פנימה)

  2. מור

    היי, איך עוטפים את התבנית בנייר אפייה בצורה כזו שהדפנות של העוגה יוצאות כל כך חלק? לי הנייר אפייה עיקם את הדפנות של העוגה ככה שהיא לא יוצאת חלקה

    1. בייקרי 365

      שמים נייר אפייה בתחתית (לא על הדפנות) ואז גוזרים פס של נייר אפייה בגובה של התבנית ושמים אותו מסביב לדפנות.

  3. רויטל

    הי בעוגת גבינה יפנית נראית פצצה
    לאיזו תבנית הכוונ קוטר 20
    קפיצית רגילה ?

    1. בייקרי 365

      אפשרי תבנית קפיצית

  4. רבקה דיגה

    אם אין קרם טרטר יש משהו חליפי?

    1. בייקרי 365

      אז בלי

  5. בילי

    במה אפשר להמיר את קרם הטרטר? כף לימון?

  6. Vital

    היי דרור
    האם העוגה מחזיקה מעמד יום למחרת ? איך צריך לשמור אותה אם אני עושה היום ורוצה להגיש מחר ?
    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      מחזיקה מעמד היטב. שומרים במקרר.

  7. רינת

    באיזו טמפרטורה מגישים את העוגה? ואיך שומרים אותה?

    1. בייקרי 365

      שומרים במקרר ומגישים קר

    2. אילנה

      נראית מעולה
      האם ניתן להמיר את הקמח,
      אולי בקמח שקדים, קמח ללא גלוטן?

      1. בייקרי 365

        לדעתי אפשרי להמיר בקמח ללא גלוטן

  8. חנה

    באיזו טמפרטורה מגישים את העוגה? ואיך שומרים אותה?

  9. ענבל

    היי היכן רונים קרם טרטר ומה הכוונה בזסט לימון/תפוז? גרידה? של לימון אחד שלם ותפוז אחד שלם? תודה

    1. בייקרי 365

      קרם טרטר קונים בחנויות מתמחות במוצרי אפייה אבל הוא לא חובה ואפשר בלי. הגרידה היא מלימון או תפוז אחד

  10. חנה

    שלום, הייתי רוצה להכין את העוגה הזו לאירוע שיש לי בקרוב ואשמח אם תענו. מגישים את העוגה קרה או חמה, והאם שומרים אותה במקרר או בטמפרטורת החדר?

    1. בייקרי 365

      היי, סליחה על התשובה המאוחרת. השאלה שלך נבלעה בתוך ים השאלות שהגיעו לאחרונה ואיכשהו התפספסה. בימי הקיץ החמים עדיף לשמור את העוגה במקרר. ניתן להגיש אותה קרה או בטמפרטורת החדר.

    2. פנינה

      האם טורבו או סטאטי?
      איך אופים

  11. מתיקה

    היי סליחה על הבורות אבל במתכון כתוב זסט לא כולם יודעים למה הכוונה יותר פשוט לכתוב גרידת לימון או תפוז
    זה חוסך את הצורך ללכת ולבדוק בגוגל

    1. בייקרי 365

      נכון, תודה.

  12. אביב

    שלום רב!
    השתמשתי בקרם טרטר! רק רציתי לדעת למה זה משמש?
    תודה

    1. בייקרי 365

      קרם טרטר עוזר בהקצפה של חלבונים לקבל נפח גבוה יותר

  13. דוד

    טישו גבינה יכולה להחליף את הפילדפיה? הבנתי שכבר אין בארץ.

    1. בייקרי 365

      נפוליאון או מסקרפונה

  14. שי

    העוגה נראת מושלמת
    רציתי לדעת אם אפשר לאפות בסיר ג'חנון קוטר 24 וכמה צריך להכפיל את הכמויות
    אשמח לתשובה
    תודה

    1. בייקרי 365

      יש מחשבון כמויות בתחתית המתכון
      החיסרון בסיר ג'חנון שיהיה קשה להוציא את העוגה משם בסוף

  15. אליזבט פיש

    הי דרור אפייה בטורבו או רגיל? תודה

    1. בייקרי 365

      טורבו

  16. לירון

    היי,
    ניתן לאפות בטורבו?

    1. בייקרי 365

      כן

  17. לירון

    היי, האפייה היא בטורבו או רגיל?
    תודה (-;

    1. בייקרי 365

      טורבו

  18. חלי רחל קרחי

    מתכון מאוד מפורט ומוסבר
    היא יצאה מהממת אבל כשבאתי להוציא את הרינג מהנייר כסף והאפייה גיליתי שנכנס מים והעוגה ספגה😭

    אין ספק שאכין שוב בתבנית אחרת כי בפנים יצאה אפייה.

    1. בייקרי 365

      בעסה. קרה לי גם פעם. צריך להיזהר עם המים.

  19. ענת

    הכנתי… יצאה מעולהההה עלתה יפה, אבל לא מתוקה מספיק לטעמם של ילדיי האם ניתן להוסיף סוכר? או אינסטנט פודינג וניל?

    1. בייקרי 365

      אפשר להוסיף סוכר. לא ממליץ להוסיף פודינג.

  20. קרן

    מה יחס ההמרה של ביצים xl לביצים L?

    1. בייקרי 365

      7 ביצים L

  21. אורן

    היי דרור הכנתי את העוגה והקפדתי על כל השלבים אבל היא נסדקה בצורה קשה בחלר העליון
    מה הסיבה ואיך אפשר למנוע את הסדקים?
    העוגה יצאה טעימה מאוד רכה וגבוה

    1. בייקרי 365

      זה תלוי בתנור. לאפות בחום יותר נמוך לזמן קצת יותר ארוך

  22. רבקה דיגה

    היי הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש יפה אבל כשבני הבית טעמו הם אמרו שאין מספיק מתיקות. האם אפשר לשדרג משהו מתוק כמו שוקולד לבן או איסטנד פודינג וניל.

  23. אבי

    היי דרור,גיליתי את האתר רק לפני שבוע והכנתי את העוגה עם המצרכים שהיו לי בבית,רק אריזה אחת של פילדלפיה,והוספתי שמנת להשלמת הכמות,כמו כן אישתי אלרגית לגלוטן והשתמשתי בקמח תפוחי אדמה וקצת קורנפלור וקצת אבקת אפיה..רק עכשיו ראיתי שצריך לאפות במצב טורבו.לכן זמן האפיה היה ארוך יותר ב20 דקות לערך.הקיצר, יצאה עוגה מהממת! תודה וכל טוב.

    1. בייקרי 365

      איזה כיף, תודה!

להגיב על ענבללבטל