מעמול

אחת העוגיות שמזוהות הכי הרבה עם תקופת החגים הזאת ועם חגים בכלל היא המעמול. מקור העוגייה הוא ככל הנראה ערבי ופירוש השם בערבית הוא "עשוי". משם השתרשה גם במטבחים הנוצריים והיהודיים בעיקר אצל הלבנטינים ויוצאי מדינות צפון אפריקה. יש מיליון מתכונים ושיטות להכנה אבל ממש לא צריך להיבהל מהעוגייה הטעימה הזאת. הנה מתכון קל ומושלם של האחת והיחידה, רות אוליבר.

rut1.jpg

לבצק:
570 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
10 גרם אבקת אפיה
וניל
200 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
50 גרם סוכר
1/2 כוס מים
כמה טיפות מי זהר (לא חובה)

למילוי:
1 חבילה תמרים מגולענים
50 גרם חמאה
1 כפית קינמון
5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)

  • מכינים מלית: לשים יחד את חומרי המילוי היטב
  • יוצרים מהמילוי כדורים קטנים בגודל זית גדול
  • מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך אך נוח לעבודה
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ-20 גרם ליחידה
  • משטחים כל כדור בצק לפיתה, מניחים במרכז כדור מלית וסוגרים את הבצק סביב (קצת כמו שמכינים קובה)
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • בעזרת פינצטה למעמול צובטים צורות בבצק
  • אופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מוכנות, העוגיות לא אמורות להזהיב
  • בעודן חמות מפזרים מעל אבקת סוכר (לא לדאוג הוא לא יספג ובמידה וכן אפשר לפזר שוב)
  • מצננים היטב ושומרים במקום סגור.

There are 4 comments

  1. ענבל

    אם אין לי פיצטה לצביטת מעמולים האם אפשר עם מזלג? תודה

השאר תגובה