לחם חגיגי ליום כיפור

אצלנו בבית, ארוחות יום כיפור (גם המפסקת וגם הפותחת) לא שלמות בלי הלחם החגיגי הזה. חלה רכה ועשירה ממולאת בתערובת של שקדים ותבלינים שפשוט ממלאים את כל הבית בריח של חג ומוסיפים רבות לאווירה המיוחדת של היום הזה. עכשיו גם אתם יכולים…

22047760_1622851184426302_8487567059019214847_o.jpg

חומרים ל-3 חלות או 9 לחמניות גדולות:
400 גרם מים קרירים בטמפרטורת החדר (כוס ושני שליש)
40 גרם שמרים טריים (3 כפות + 2 כפיות) או 15 גרם שמרים יבשים (1 כף + 1 3/4 כפיות)
1 קילו קמח + קצת לקימוח  (7 כוסות)
2 ביצים גדולות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
15 גרם מלח (1 כף)
75 גרם שמן קנולה או חמניות או חמאה רכה (5 כפות)

למילוי:
200 גרם שקדים מקולפים
כפית מלח
חצי כפית כורכום
שתי כפות זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית פלפל שחור
ארבע כפות שמן

להברשה וציפוי:
1 ביצה גדולה
1 כף מים
קמצוץ מלח

  • שמים את המים בקערת מיקסר וממיסים לתוכם את השמרים, מוסיפים את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח והשמן ולשים עם וו לישה עד לאיחוד החומרים. לשים עוד כ-4-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ויציב ולא רך מדי.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומניחים להתפחה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו, כ-40 דקות
  • מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לגליל ארוך ומשטחים אותו לצורת עלה שטוח וארוך
  • מפזרים את המלית בפנים ומגלגלים חזרה לגליל. מהדקים בעדינות ומגלגלים לצורת שבלול גדול.
  • מסדרים על מגשים עם ניירות אפייה ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח כ-40 דקות
  • מערבבים יחד את תערובת ההברשה ומברישים את החלות פעמיים
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החלות לתנור. אופים כ-15 דקות, מסובבים את המגשים ואופים כ-10 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בטמפרטורת החדר בשקית או כלי אטום

השאר תגובה