מתכון לפיננסייר נענע מקורי ומשגע של חברתי הקונדיטורית המהממת שרית גז. העוגיות האלה קיבלו את השם שלהן מהעובדה שהן נראות כמו מטילי זהב קטנים. והם באמת זהב – כוס תה מהבילה ליד ואתם מסודרים…
270 גרם חמאה מומסת
270 גרם אבקת סוכר
150 גרם אבקת שקדים מולבנים
9 חלבונים מביצים בגודל L
140 גרם קמח לבן
כפית מחית וניל
חצי כוס עלי נענע
- מחממים חמאה על אש בינונית עד שצבעה הופך לחום.
- מסננים משאריות מוצקי החלב ומניחים בצד.
- במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים קמח אבקת סוכר ואבקת שקדים.
- מוסיפים את החלבונים מערבבים למסה חלקה
- מקפלים פנימה את החמאה המומסת מערבבים עד להטמעתה במסה.
- קוצצים את עלי הנענע ומקפלים אל תוך התערובת
- מעבירים לקערה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים
- שמים בשק זילוף ומזלפים שלושת רבעי גובה לשקעים של תבנית סיליקון
- אופים ב-170 מעלות כ-10-12 דק. מצננים.
כמה יח' כאלו יוצאות מהמסה הזו?