בראוניז, גבינה ולימון

הנה עוד שילוב מפתיע ומדהים שחייבים לנסות. בראוניז סופר פאדג'י, שכבת גבינה אפויה קרמית בטירוף, ולסיום שכבת קרם לימון שנותנת עקצוץ חמוץ להכל. חותכים לקוביות ומגישים כקינוחים אישיים טעימים ומיוחדים.

IMG_1831_2.JPG

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ

שכבת בראוניז:
75 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום כהה
20 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
קמצוץ מלח
2 ביצים מופרדות בגודל L
70 גרם סוכר לבן
20 גרם קמח

  • ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים או על בן מארי
  • מקפלים פנימה את הסוכר החום הכהה, אבקת הקקאו, הווניל והחלמונים
  • בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, כ-3-4 דקות
  • מקפלים את הקצף אל תערובות השוקולד ולבסוף מקפלים פנימה את הקמח
  • מכינים רינג או תבנית מלבניים בגודל 25X35 ס"מ ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה
  • אם משתמשים ברינג או תבנית קפיצית, רצוי לעטוף מסביב בנייר כסף על מנת לאטום
  • יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים מעט.

שכבת גבינה:
2 חבילות גבינת שמנת 16% (200 גרם כל אחת)
2 ביצים
1 חלמון
150 גרם סוכר
2 כפות קמח
1 כף מיץ לימון
תמצית וניל

  • מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת אחידה וחלקה, ללא גושים
  • יוצקים על גבי שכבת הבראוניז ואופים ב-220 מעלות כ-5 דקות ואז 30-35 דקות ב-150 מעלות
  • השכבה צריכה להיות עדיין רוטטת טיפה במרכז. מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות.

קרם לימון:
150 גרם מיץ לימון
45 גרם מים
120 גרם חלמונים
90 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
100 גרם חמאה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטוין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בסיר שמים את מיץ הלימון, המים, החלמונים והסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד להסמכה
  • מסירים מהאש ומבלנדרים פנימה את החמאה, הגרידה והג'לטין
  • יוצקים על גבי שכבת הגבינה ומעבירים למקרר ללילה
  • מחלצים מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • שומרים בקופסה אטומה במקרר עד להגשה

There are 4 comments

  1. שרי

    בוקר טוב וחג שמח תודה על המתכון החדש 🌷
    בתערובת הגבינה – מה זה – 2כפות קמל?
    תודה על תשובתך

  2. טובה

    נראה מצויין. אשמח לדעת איך מגיעים לחיתוך מדוייק ונקי כזה. תודה

    1. בייקרי 365

      מקררים היטב, אפשר אפילו להקפיא קצת. ואז לחתוך עם סכין גדולה וחדה ולנקות את הסכין בין חיתוך לחיתוך.

השאר תגובה