עוגת דלעת, תבלינים וגבינת שמנת

החגים שלנו כבר נגמרו, אבל החגים האמריקאיים רק מתחילים ומביאים איתם המון ניחוחות של חורף, גשם, דלעות ותבלינים. אז הנה מתכון לעוגת דלעת מתובלת ומושלמת שאי אפשר להפסיק לאכול ואם זה לא מספיק אז היא באה בליווי נגיעות של אגוזי מלך וגבינת שמנת. אחת העוגות הטובות שיצא לנו להכין ולטעום לאחרונה…

IMG_1819_2.JPG

חומרים לעוגה אחת בתבנית כיכר גדולה או שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק רגילה

280 גרם קמח (2 כוסות)
4 גרם מלח (חצי כפית)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
חצי כפית ציפורן טחון
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון
חצי קילו דלעת טרייה ללא קליפה
170 גרם חמאה
300 גרם סוכר
2 ביצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם גבינת שמנת 16% שומן

לציפוי: כף סוכר מעורבב עם חצי כפית קינמון

  • חותכים את הדלעת לקוביות ושמים בסיר. ממלאים מים עד לכיסוי ומבשלים על אש בינונית כ-15-20 דקות עד שהדלעת מתרככת לחלוטין.
  • מסננים את הדלעת מהמים וטוחנים למחית חלקה. מצננים לחלוטין.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה כשהיא רכה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את הביצים ומערבלים לאיחוד
  • מנפים יחד את כל האבקות: קמח, מלח, אבקת אפייה ותבלינים
  • מקפלים פנימה את מחית הדלעת ולאחר מכן את האבקות ולבסוף את האגוזים
  • יוצקים את התערובת לתבניות משומנות עד לחצי הגובה
  • טורפים קלות את גבינת השמנמת ומעבירים לשק זילוף. מזלפים פסים של גבינת שמנת בתוך הבלילה של העוגה.
  • מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון על פני העוגה
  • אופים ב-160 מעלות כשעה עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוכנס במרכזה יוצא רק עם מעט פירורים לחים.
  • מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר עד שלושה ימים.

השאר תגובה