הקינוח הטעים והמטורף הזה נקרא שו-שו ומדובר בפחזנית קטנה ופריכה ממולאת בגנאש שני שוקולדים בתוך פחזנית גדולה ופריכה במילוי גנאש פרלינה מוקצף. נכון שרק התיאור הזה עושה לכם חשק לתת בזה ביס?

IMG_1862_2.JPG

חומרים ל-10 פחזניות שו-שו

גנאש מוקצף פרלינה:
220 גרם שמנת מתוקה (1)
100 גרם שוקולד לבן
110 גרם פרלינה שקדים ואגוזים
110 גרם שמנת מתוקה (2)
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים בקערה את השוקולד הלבן, הפרלינה והג'לטין המוכן
  • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים אל תוך הקערה
  • מבלנדרים היטב לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים שוב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

גנאש שני שוקולדים:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
10 גרם סוכר אינוורטי

  • מביאים את השמנת והסוכר לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולדים
  • מערבבים את התערובת בהדרגה עד לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין
  • מקררים את הגנאש כשעה במקרר לפני ההרכבה

ציפוי פריך לפחזניות:
100 גרם חמאה קרה
125 גרם סוכר חום בהיר
125 גרם קמח

  • מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים במקפיא עד לאפייה

פחזניות:
125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
250 גרם ביצים
5 גרם מלח

  • שמים את המים, החלב, החמאה והמלח בסיר ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שכל הבצק מתאחד ומתנתק מהסיר.
  • מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומערבלים אותו מעט עם וו גיטרה לקירור ולשחרור אדים.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת בצק רך אבל עדיין יציב.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה 10 פחזניות גדולות בקוטר 4 ס"מ ועוד 10 פחזניות קטנות בקוטר 2 ס"מ
  • קורצים מהציפוי הפריך דיסקיות בקוטר של הפחזניות ומניחים דיסקית אחת על כל פחזנית
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30-35 דקות בלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.

הרכבה:

  • מעבירים את גנאש השוקולדים לשקית זילוף עם צנטר קטן
  • עושים חור בתחתית של כל פחזנית קטנה וממלאים אותה בגנאש שוקולד
  • חוצים את הפחזניות הגדולות לשניים במרכז (לרוחב)
  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד, מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מזלפים שכבה של  גנאש מושצף בתוך הפחזנית ומניחים את הפחזנית הקטנה
  • מזלפים גנאש מוקצף בצורה סיבובית מסביב לפחזנית הקטנה עד שהיא מכוסה לחלוטין ומניחים מעל את החצי השני של הפחזנית
  • שומרים בקירור עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. עירית

    בחלק הראשון- את הג'לטין מוסיפים מושרה ללא המסה מוקדמת?

    1. בייקרי 365

      המסה כבר חמה אז לא צריך להמיס את הג'לטין המושרה

  2. Aziza amar

    שלום הפוסט האחרון שקיבלתי זה היה ב31/10/2019 אשמח מאוד אם אמשיך לקבל את הפוסטים שלכם תודה !

    1. בייקרי 365

      היה קצת עיכוב עם הפוסטים לאחרונה. תמשיכי לקבל אותם בקרוב.

  3. ויטל

    היי דרור, יכול להיות שכמות ההכנה של הגנאש גדולה ? האם ניתן לחתוך בחצי ?
    תודה

    1. בייקרי 365

      כן, ניתן לחתוך לחצי. לפעמים קצת קשה להכין גנאש בכמות כל כך קטנה, אבל אפשרי.

      1. ויטל

        הכנתי חצי כמות של הגנאש ועדיין נשארה לי כמות נאה ממנו.
        רק מציין זאת למען אלו שיכינו…וכדאי להכין !!!
        המתכון מעולה
        תודה רבה דרור

  4. ויטל

    תודה רבה איש מוכשר 😉

השאר תגובה