שו-שו 2

הקינוח הטעים והמטורף הזה נקרא שו-שו ומדובר בפחזנית קטנה ופריכה ממולאת בגנאש שני שוקולדים בתוך פחזנית גדולה ופריכה במילוי גנאש פרלינה מוקצף. נכון שרק התיאור הזה עושה לכם חשק לתת בזה ביס?

IMG_1862_2.JPG

חומרים ל-10 פחזניות שו-שו

גנאש מוקצף פרלינה:
220 גרם שמנת מתוקה (1)
100 גרם שוקולד לבן
110 גרם פרלינה שקדים ואגוזים
110 גרם שמנת מתוקה (2)
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים בקערה את השוקולד הלבן, הפרלינה והג'לטין המוכן
  • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים אל תוך הקערה
  • מבלנדרים היטב לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים שוב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

גנאש שני שוקולדים:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
10 גרם סוכר אינוורטי

  • מביאים את השמנת והסוכר לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולדים
  • מערבבים את התערובת בהדרגה עד לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין
  • מקררים את הגנאש כשעה במקרר לפני ההרכבה

ציפוי פריך לפחזניות:
100 גרם חמאה קרה
125 גרם סוכר חום בהיר
125 גרם קמח

  • מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים במקפיא עד לאפייה

פחזניות:
125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
250 גרם ביצים
5 גרם מלח

  • שמים את המים, החלב, החמאה והמלח בסיר ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שכל הבצק מתאחד ומתנתק מהסיר.
  • מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומערבלים אותו מעט עם וו גיטרה לקירור ולשחרור אדים.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת בצק רך אבל עדיין יציב.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה 10 פחזניות גדולות בקוטר 4 ס"מ ועוד 10 פחזניות קטנות בקוטר 2 ס"מ
  • קורצים מהציפוי הפריך דיסקיות בקוטר של הפחזניות ומניחים דיסקית אחת על כל פחזנית
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30-35 דקות בלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.

הרכבה:

  • מעבירים את גנאש השוקולדים לשקית זילוף עם צנטר קטן
  • עושים חור בתחתית של כל פחזנית קטנה וממלאים אותה בגנאש שוקולד
  • חוצים את הפחזניות הגדולות לשניים במרכז (לרוחב)
  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד, מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מזלפים שכבה של  גנאש מושצף בתוך הפחזנית ומניחים את הפחזנית הקטנה
  • מזלפים גנאש מוקצף בצורה סיבובית מסביב לפחזנית הקטנה עד שהיא מכוסה לחלוטין ומניחים מעל את החצי השני של הפחזנית
  • שומרים בקירור עד להגשה

There is one comment

  1. עירית

    בחלק הראשון- את הג'לטין מוסיפים מושרה ללא המסה מוקדמת?

השאר תגובה