היום אנחנו בקרוסאובר משולב. קבלו מתכון שמחבר בין סיגרים לבקלאווה, ובין שבוע הכיסונים האהוב שלנו לבין שבוע הטיגונים של חנוכה שממש מעבר לפינה. ועם היצירתיות של מלכי אדלר שמתארחת כאן שוב אתם יודעים שיש לכם ביד מתכון מנצח. סיגרים קראנצ'יים ממולאים במלית אגוזים כיפית, אפויים או מטוגנים וטבולים בסירופ סוכר בסגנון בקלאווה.

לסיגרים:
חצי חבילה בצק פילו
שמן או חמאה/מרגרינה מומסת למריחה על העלים

למלית:
250 גרם תערובת פיצוחים (פיסטוקים, אגוזי מלך, אגוזי לוז , פקאן)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 חלמון
גרידת לימון

  • טוחנים את חומרי המלית במעבד מזון לתערובת גסה
  • מניחים עלה אחד של פילו ומברישים בשמן
  • מניחים עליו עלה נוסף ומברישים אותו בשמן
  • חוצים את העלים ל2
  • בקצה התחתון מניחים כף מהמלית, מקפלים שוליים ומגלגלים לסיגר
  • מניחים בתבנית ומורחים שוב בשמן
  • מכינים כך את כל הסיגרים.
  • אופים 20 דק' להזהבה או מטגנים 2-3 דקות בשמן עמוק

לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מים
מקל וניל חצוי לאורכו
מקל קינמון
כף מיץ לימון

  • מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים
  • כשהסיגרים יוצאים מהתנור יוצקים עליהם את הסירופ הקר בנדיבות.
  • מפזרים פיסטוקים ומגישים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. Etty

    מוסיפים למלית ״אצבע מרציפן״ זה גם לא מתפזר בתוך העלה וגם מוסיף ערמות של טעם

השאר תגובה