שיושו (בספרדית XUIXO) הוא מאכל מטוגן נדיר שמגיע מקטלוניה. מדובר בסופגניה אוורירית בטירוף, סגורה לחלוטין אך עדיין ממולאת בקרם מפתיע שממלא את הפה כשנוגסים. חברתי לקרן קדוש האלופה בשביל לשחזר עבורכם את המתכון שיעיף לכם השנה את חג החנוכה!

חומרים לכ-30 סופגניות

לבצק:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (1 שקית) או 17 גרם שמרים יבשים
420 גרם חלב פושר (כוס ו-3/4)
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
חצי כפית מלח
3 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי (אופציונלי)

  • במיקסר עם וו לישה שמים את החלב, הביצים והשמרים ומערבבים.
  • מוסיפים את הסוכר, הקמח, המלח והברנדי וממשיכים ללוש.
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • ממשיכים ללוש כ8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  • מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

מילוי קרם פטיסייר:
500 גרם חלב (2 כוסות ועוד 2 כפות)
3 חלמונים מביצים בגודל L
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
65 גרם סוכר (שליש כוס)
1 מקל וניל חצוי לאורכו או כף תמצית וניל
30 גרם חמאה

  • בקערה טורפים מעט מהחלב עם החלמונים, הקורנלפור והסוכר
  • את יתרת החלב שמים בסיר עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי יציקה של החלב הרותח על גבי תערובת החלמונים בהדרגה ותוך כדי ערבוב
  • מחזירים את הכל אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה ועד שרואים בועת רתיחה ראשונה בקרם
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נטמעת
  • מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שהוא קר לחלוטין

מילוי גנאש שוקולד מריר:
230 גרם שוקולד מריר
100 גרם חלב
60 גרם שמנת מתוקה

  • שמים בסיר את החלב והשמנת ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהוא קריר למגע

הרכבה וטיגון:

  • מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 50-60 גרם כל אחד
  • מרדדים כל חלק לעלה צר וארוך – בערך 8-10 ס"מ רוחב ו20-25 ס"מ אורך (לא צריך להיות מדוייק)
  • באמצעות שקית זילוף או כף מניחים גבעה מהמילוי בקצה אחד של הבצק ומגלגלים על הצד הארוך
  • אחרי שני גלגולים מותחים מעט את הבצק לצדדים ומקפלים פנימה על מנת לכלוא את המילוי בפנים
  • ממשיכים לגלגל עד הסוף, מברישים את הקצה בטיפונת מים ומדביקים על מנת שלא ייפתח בטיגון
  • מסדרים את השיושו המוכנים על מגש עם נייר אפייה ועוטפים בניילון גדול, מניחים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה נוספת
  • מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק עד לטמפרטורה של 180 מעלות
  • מכניסים 2-3 שיושו בכל פעם ומטגנים כדקה וחצי עד שתיים מכל צד להזהבה
  • מעבירים למגש עם נייר סופג ומניחים להתקרר כמה דקות
  • טובלים בקערה עם סוכר לציפוי מכל הכיוונים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. אורן

    מזה חלב פוש? פושר?

  2. הילה

    נראה טוב…..האם אפשר להכין מראש ולהקפיא.? לא הפיטסייר עם שוקולד

    1. בייקרי 365

      כן

      1. סיון

        באיזה שלב ניתן להקפיא, מבלי להרוס את התוצאה?
        תודה רבה על מתכונים מושלמים!!

      2. בייקרי 365

        אם זה עד שבוע אפשר להקפיא אחרי המילוי לפני הטיגון

  3. שלי

    היי! תודה על מתכונים מדהימים! כמה זמן צריך להתפיח בפעם הראשונה להכפלת הנפח? תודה מראש 🙂

  4. שירה זאכי

    היי! חשבתי לגוון ולהכין גנאש שוקולד רובי. נראה לך שיכול לתפוס?

    1. בייקרי 365

      כן

  5. טליה

    נחמד, לא עולה על סופגניה רגילה. לדעתי לא שווה את ההשקעה

  6. אלה

    האם גם הביצים בטמפרטורת החדר?

    1. בייקרי 365

      לא חובה

  7. רחל מזרחי

    האם אפשר להקפיא קרם פטייסיר?

    1. בייקרי 365

      עד שבוע, לא יותר

השאר תגובה