אין נונה איטלקייה שלא מגישה את ערימת הסופגניות הקטנות בחג המולד. והפעם רונית צין-קרסנטי על תקן הנונה האיטלקייה שלי רוקחת לנו סטרופולי. מדובר במנה נפוליטנית במקור שכדאי לאמץ, במיוחד הודות לגודל הקטן של הסופגניות. מדובר בכדורי בצק מטוגנים ומוגשים עם רוטב דבש, קליפות מסוכרות, פירות מסוכרים וסוכריות קישוט. אפשר לגוון עם אגוזים קלויים. הטעם שלהם משתבח ככל שהם סופגים יותר רוטב.

צילום: שרית גופן

לבצק:
450 גרם קמח
3 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
40 מ״ל רום
מעט מלח
3 כפות סוכר

לרוטב:
300 מל דבש
קליפות מסוכרות, אגוזים קלויים, סוכריות לקישוט.

  • לשים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד וחלק, מעסים ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  • יוצרים נחשים וחותכים חתיכות קטנות כמו ניוקי.
  • מחממים שמן ומטגנים את הכדורים
  • מחממים בסיר נפרד את הדבש ומערבבים לתוכו את הסופגניות. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים
צילום: שרית גופן

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Gili

    ללא מתפיחים?

    1. בייקרי 365

      ללא

השאר תגובה