בשנים כתיקונן, תקופה הקרנבל באיטליה היא תקופה מרגשת וצבעונית, מלאה בחגיגות, זיקוקים והמון מאכלים שמנים. אז השנה אי אפשר לנסוע לאיטליה וממילא החגיגות שם צנועות עד כדי לא מתקיימות, אבל אנחנו אף פעם לא מוותרים על סיבה למסיבה. התקשרתי לחברתי הקונדיטורית מיכל המתגוררת ברומא ושאלתי אותה איזה מאכל מהקרנבל יתאים לשבוע איטליה שלנו. היא הציעה לי להכין זאפולה ומיד שלפה מתכון ואני רצתי למטבח. מדובר בבצק רבוך מטוגן בצורת טבעת מסולסלת המוגש עם אבקת סוכר, קרם פטיסייר ודובדבני אמרנה. מאכל הדגל בנאפולי וברומא ב"יום שלישי השמן" (או בשמו האחר מארדי גרא) שהתקיים ממש לפני יומיים. ועכשיו גם אתם יכולים ליהנות מטעמי הקרנבל אצלכם בבית…

חומרים לכ-12 זאפולה בינוניים

לבצק הרבוך:
3 ביצים
1 חלמון
55 גרם חמאה
250 גרם מים
150 גרם קמח
קורט מלח

  • שמים את המים, המלח והחמאה בסיר ומבשלים לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד דקה או שתיים לייבוש
  • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומערבלים מעט עם וו גיטרה עד שמפסיקים לצאת אדים
  • מתחילים להוסיף את הביצים והחלמון בהדרגה ומחכים בין אחת לשנייה עד שהיא נטמעת היטב בתערובת
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול ומזלפים טבעת בקוטר כ-8 ס"מ על גבי ריבוע של נייר אפייה
  • אם רוצים את המאפה מעט שמנמן יותר, ניתן לזלף מעל טבעת קטנה נוספת (תלוי בגודל הצנטר שמשתמשים)
  • מחממים סיר עם שמן עמוק ל-170 מעלות ומכניסים בכל פעם שני זאפולה. נייר האפייה יתנתק וניתן למשוך אותו בזהירות החוצה
  • מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד להזהבה ומוציאים אל צלחת עם נייר אפייה. מצננים.

לקרם פטיסייר:
2 חלמונים
25 גרם קורנפלור
1 כף תמצית וניל
70 גרם סוכר
200 גרם חלב
50 גרם שמנת מתוקה

  • שמים את החלב, השמנת והווניל בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, קורנפלור וסוכר
  • יוצקים את החלב החם על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב לצורך השוואת טמפרטורות
  • מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה משמעותית
  • מסירים מהאש, מעבירים לכלי שטוח ורחב ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מעבירים את הקרם למקרר לכמה שעות עד שהוא קר לחלוטין

להרכבה:

  • מפדרים את הזפולה באבקת סוכר
  • מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים רוזטה קטנה של קרם על גבי הזפולה
  • אם הזפולה שלכם גדולה אתם יכולים למלא אותה מלמטה בקרם כמו שממלאים פחזניות
  • מעטרים בדובדבני אמרנה ומגישים
  • שומרים במקרר את מה שלא אוכלים מיד

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה