ההפתעה שלי לחג הזה – סופגניות טראפלס. סופגניות ביס קנטנטות ממולאות בטראפלס שוקולד. נותנים בהן ביס וכל המילוי הנוזל והחם של השוקולד ממלא את הפה. ואפשר לצפות אותן באבקת קקאו ואז הן נראות כמו טראפלס בעצמן. ואם זה לא מספיק, אז בשיתוף פעולה מדהים עם אמנית הקרמיקה המוכשרת עדי ניסני, גם בחרנו לצלחת את הקינוח הזה כקינוח צלחת מרשים. הוספנו לו קרם אגוזי לוז, קצת קראמבל קראנצ'י, נשיקות קקאו ועוד קישוטים. אם אוכלים הכל יחד מקבלים קינוח מטורף ממש כמו במסעדה. מי היה מאמין שסופגניות יקבלו יחס כזה…

מחפשים עוד מתכוני חנוכה מטורפים? ריכזנו בשבילכם את כולם ממש כאן.
ואם הכנתם את סופגניות הטראפלס המשוגעות האלה, נשמח מאוד לראות. כיתבו לנו כאן בתגובות או תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם.

לטראפלס:
105 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
30 גרם גלוקוז
190 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה

  •  מחממים את השמנת המתוקה עם הווניל והגלוקוז לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת המתוקה על גבי השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר שעה
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה כדורים קטנטנים
  • נותנים לכדורים לנוח במקרר לפחות חצי שעה

לבצק סופגניות אוורירי:
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
210 גרם חלב פושר
30 גרם סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
60 גרם חמאה רכה

  • במיקסר עם וו לישה שמים את החלב, הביצה והחלמון
  • בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומוסיפים אל המיקסר
  • מתחילים ללוש ומוסיפים את החמאה בהדרגה
  • ממשיכים ללוש כ8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק
  • מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה
  • מחלקים לכדורים קטנים במשקל כ-20 גרם כל אחד. בכל כדור בצק מכניסים כדור טראפל, עוטפים עם הבצק ומהדקים היטב
  • מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה ומכסים עם שקית גדולה לתפיחה של כחצי שעה
  • מחממים שמן ל-180 מעלות ומטגנים 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת לצינון מעט

לגנאש אגוזי לוז מוקצף (אופציונלי):
175 גרם שמנת מתוקה (1)
120 גרם שוקולד לבן
30 גרם פרלינה לוז
200 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד והפרלינה. מבלנדרים היטב.
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים היטב
  • מעבירים לכלי שטוח ורחב ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה (ניתן להיעזר במקפיא על מנת לזרז את התהליך)

לנשיקות קקאו (אופציונלי):
100 גרם חלבון
200 גרם סוכר
מעט אבקת קקאו

  • מחממים את החלבונים עם הסוכר בקערה על אמבט מים (בן מארי) עד ל-60 מעלות (לא יותר!)
  • מוודאים שכל הסוכר נמס בתהליך ואין יותר גושי סוכר בפנים
  • מקציפים עד להתקררות המסה
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים נשיקות על גבי מגש עם נייר אפייה. מפדרים אותן באבקת קקאו.
  • מייבשים את הנשיקות בתנור ב-60 מעלות כ-3-4 שעות

לקראמבל (אופציונלי):
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם חמאה

  • מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות. מצננים.

להרכבה וצילחות (אופציונלי):
אבקת קקאו
אגוזי לוז קלופים שלמים
עלי מיקרו לפי הטעם או פרחים אכילים
קישוטי שוקולד חלב

  • מקציפים את הגנאש המוקצף לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשקית זילוף
  • מצפים את הסופגניות כשהן עדיין חמימות באבקת קקאו ומסדרים אותן על צלחת הגשה
  • מעטרים את הצלחת באגוזי לוז קלופים, עלי מיקרו, קראמבל, זילופי גנאש מוקצף, נשיקות וקישוטי שוקולד חלב

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. Yael Becker

    מתה על המתכונים שלך שאלה שממש מסקרנת אותי האם אפשר להחליף שמנת מתוקה בקצפת צמחית בשביל גרסת פרווה לנאשם מוקצף?

    1. בייקרי 365

      גנאש מוקצף יוצא פחות טוב עם קצפת צמחית. מציע פשוט להכין קצפת רגילה מהקצפת הצמחית (בלי השוקולד)

  2. אוסנת הראל

    רעיון נפלא, כמו כל הרעיונות שלך !!!!

השאר תגובה