את עוגת האופרה המושלמת הזאת יצרתי במיוחד עבור חבר יקר שמת על פיסטוקים יותר מכל. שכבות טעימות ומרהיבות של ביסקוויט פיסטוק, מוס פיסטוק וגנאש שני שוקולדים והכל מפרלינה פיסטוק מושלם תוצרת בית.

חומרים לעוגה ריבועית בגודל 20X20 ס"מ
פרלינה פיסטוק (אופציונלי, ניתן להשתמש במקום במחית פיסטוק קנויה):
100 גרם סוכר
10 גרם סירופ גלוקוז
200 גרם פיסטוק קלוף
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
כף שמן קנולה
- קולים את הפיסטוקים – 8 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. משתמשים בהם כשהם עדיין חמים.
- מחממים את הסוכר והגלוקוז בסיר עד שכל הסוכר נמס וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי בהיר
- שופכים את הפיסטוקים, המלח והווניל פנימה ומערבבים עד שכל הפיסטוקים מכוסים בקרמל
- מסירים מהאש ויוצקים את כל האגוזים והקרמל על משטח סיליקון או נייר אפייה
- מניחים בצד עד שכל הקרמל מתמצק כשעה
- שוברים את הכל לחתיכות גסות ומעבירים למעבד מזון. מתחילים לטחון עד לקבלת אבקה דקה.
- ממשיכים לטחון עד שהפיסטוקים מתחילים לשחרר מעט שומן ומוסיפים את השמן
- ממשיכים לטחון עד שמתקבלת מחית חלקה, נוזלית ומבריקה.
- מעבירים לקופסא אטומה ושומרים עד לשימוש
ביסקוויט פיסטוק:
240 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)
240 גרם אבקת שקדים
220 גרם אבקת סוכר
180 גרם חלבון
70 גרם סוכר
50 גרם קמח או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
80 גרם פרלינה פיסטוק (או מחית פיסטוק קנויה)
2-3 טיפות צבע מאכל ירוק (אופציונלי)
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב מאוד, מעבירים לקערה נקייה ושומרים בצד
- באותה קערת מיקסר שמים את הביצים, השקדים ואבקת הסוכר ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים ואז את הקמח ולבסוף את מחית הפיסטוק והצבע. רצוי לא לערבב יותר מדי את התערובת בשלב הזה.
- מורחים את התערובת בשכבה אחידה על שני מגשים עם נייר אפייה – שני מלבנים ברוחב 40 ס"מ (רוחב של מגש תנור ביתי) ואורך 25 ס"מ. אם לא נכנס במגש רוחב של 40 ס"מ אז ניתן למרוח על ארבעה ניירות אפייה ריבועים בגודל 25X25 ס"מ
- אופים ב-220 מעלות כ-8-10 דקות. מצננים.
- קורצים ארבעה ריבועים בגודל התבנית 20X20 ס"מ
גנאש שני שוקולדים:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
10 גרם סוכר אינוורטי או דבש
- מביאים את השמנת והסוכר לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולדים
- מערבבים את התערובת בהדרגה עד לקבלת גנאש חלק
- מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין
- שומרים בצד עד להרכבה
מוס פיסוק:
100 גרם חלב
40 גרם חלמון (2 חלמונים מביצים בגודל L)
30 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
100 גרם פרלינה פיסטוק (או מחית פיסטוק קנויה)
200 גרם שמנת מתוקה
2-3 טיפות צבע מאכל ירוק
- מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- בסיר קטן שמים את החלב, החלמונים והסוכר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה, בסביבות 85 מעלות
- מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מערבבים עם מחית הפיסטוק, הג'לטין והצבע
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה. שומרים בצד להרכבה.
סירופ שקדים:
150 גרם מים
100 גרם סוכר
50 גרם ליקר שקדים (אופציונלי)
- שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את ליקר השקדים.
- נותנים לסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר ושומרים להרכבה
הרכבה:
- ברינג ריבועי בגודל 20X20 ס"מ מניחים דיסקית של ביסקוויט פיסטוק בתחתית ומברישים במעט סירופ
- יוצקים מעל שכבה אחידה של כמחצית מגנאש השוקולדים ומיישרים מעט
- מניחים מעל דיסקית נוספת של ביסקוויט ומברישים אותו בסירופ. מהדקים היטב בעדינות.
- יוצקים מעל כמחצית ממוס הפיסטוק ומיישרים.
- מניחים מעל דיסקית נוספת של ביסקוויט ומברישים בסירופ. ואש שוב גנאש שוקולד, דיסקית מוברשת אחרונה ומסיימים עם מחצית המוס השנייה.
- מיישרים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
- מחלצים מהרינג ומעטרים במעט מחית פיסטוק צבועה בירוק, פיסטוקים טחונים לאבקה ואבקת סוכר
- מפשירים במקרר כמה שעות ומגישים. ניתן לשמור את העוגה עד חודש במקפיא ועד שבוע במקרר.
היי, לאיזה קוטר של תבנית עגולה הכמות הזאת תספיק?
22 ס"מ
היי, מחית הפיסטוק יצא לי כמו משחה ממש לא נוזלית והכנתי בדיוק לפי הכמויות.
איך אפשר לתקן אותה?
אפשר להוסיף לה מעט שמן קנולה או שמן צמחי אחר
כמה להוסיף, יש מגבלה שלאחריה פחות מומלץ להמשיך להוסיף
כדי להפוך אותה לנוזלית צריך הרבה כפות שמן להוסיף
3-4 כפות שמן אמורות להספיק
אם אני משתמשת במחית קנויה למוס לשים מחית פיסטוק או פרלינה פיסטוק?
אפשר עם שניהם
הי, 2 שאלות. עד כמה הטעם שונה אם אשתמש במחית פיסטוק קנייה? מה זה סוכר אינפורמטיבי והאם ניתן להשתמש בסוכר קוקוס אורגני? תודה.
אפשר להשתמש במחית קנויה.
סוכר אינוורטי זה סוג של סוכר נוזלי. הוא משמש בעצם כתחליף דבש ללא הטעם של הדבש. אפשר להחליף אותו בדבש או לוותר.